Седмица след създаването ѝ, експертната група, която ще предложи промени

...
Седмица след създаването ѝ, експертната група, която ще предложи промени
Коментари Харесай

За една седмица експертната група за промени в медийния закон нарасна двойно

Седмица след основаването ѝ, експертната група, която ще предложи промени в Закона за радиото и малкия екран, набъбна двойно. В нея обаче не престават да липсват специалисти по медийно право, а членовете ѝ са главно представители на медиите - частни и публични, като преобладаващо е наличието на комерсиалните оператори обединени в Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО), оповестява " Капитал ". От медията означават, че неналичието на медийно-правни специалисти е основен миг, защото работата по закона ще е образуването на задачата на публичните медии и обвързването ѝ с модела на финансиране.

Днес експертната група организира второто си съвещание, откакто беше основана доскоро повече от седмица със заповед на ръководителя на парламентарната комисия по просвета и медии Вежди Рашидов. Критерият, по който са избирани участниците в нея, към момента не е разгласен.

В рамките на двете извършени съвещания до момента всеки от участниците е декларирал разнообразни планове за промени в закона съгласно интереса на медията или институцията, която съставлява. Представителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) е изискал изборът на генералните шефове на БНР и Българска национална телевизия да се прави от Народното събрание. Друго предложение е удължаването на мандатите на генералните шефове на двете публични медии от три на пет години. Обсъждал се е и въпросът за уеднаквяването на мандатите на генералните шефове и членовете на управителните препоръки.

Повече по тематиката четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР