Седмица след пороя, който предизвика бедствено положение в Етрополе и

...
Седмица след пороя, който предизвика бедствено положение в Етрополе и
Коментари Харесай

Седмица след наводненията в Етрополе продължават да постъпват сигнали

Седмица след пороя, който провокира бедствено състояние в Етрополе и околните села, в общината не престават да постъпват сигнали за разрушени инфраструктура и наранени парцели. Щетите към момента не са изчислени.

Етрополе посреща със затлачен мост на входа и купчини тиня и кал по улиците. След бедствието в региона вали съвсем всеки ден, а река Малък Искър продължава да тече пълноводна и да влачи камъни, дървета и всевъзможни отпадъци.

Продължава разчистването в най-пострадалите сектори, а сигналите за провали в общината не стопират, сподели зам.-кметът Стефан Борисов.

Работи се по възобновяване на отвеян от пороя път в село Рибарица. В Етрополе екскаватор прокопава дъното на реката, с цел да се върне водата в остарялото си корито и да се избегнат нови наводнения на близките къщи.

Пречиствателната станция в Етрополе е наводнена и към момента не работи, а каналите се изливат в реката. В най-пострадалото от бедствието село Лъга водата е отнесла 300 метра тръбопровод. От пороя се е активизирало свлачище в планината и тонове пръст и дървета са се срутили в околните ниви. Цяла седмица селото е без вода и хората не могат да изчистят калта от домовете си.

Месеци са нужни обстановката да се възстановява. Необходими са доста средства, а общината не може да се оправи без поддръжката на страната, сподели зам.-кметът Стефан Борисов.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР