Седенето на стол по-продължително време може да ни убие. Това

...
Седенето на стол по-продължително време може да ни убие. Това
Коментари Харесай

Седенето на стол дълго време убива

Седенето на стол по-продължително време може да ни убие. Това демонстрират резултатите от американско проучване, оповестено в Annals of Internal Medicine. Ако се вглъбяваме в работата и не ставаме, с цел да се раздвижваме, ще имаме съществени проблеми, настояват учените.

Екипът от Weill Cornell Medical Center и други институции се включват в плана REGARDS, финансиран от Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати. За задачата обхванали 7 985 души на 45 и повече години. И ревизирали какъв брой време хората прекарват в седнало състояние. После сравнили статистиката с равнищата на смъртност в страната. Резултатите им демонстрират, че участниците, които стават на 30 минути, с цел да се раздвижат, са по-малко изложени на риск от гибел, в сравнение с тези, които

прекарват по-продължително време на стола.

Здравето на сърцето зависи от доста фактори, от седенето също, показват учените в своите изводи. И предлагат да се раздвижваме на избрани шпации от време, което също има значение. Застояването вреди и на ставите. Ако възрастните прекарват повече от 9 часа в седнало положение, могат да получат сърдечносъдови проблеми.

Хората, които прекарват повече от 13 часа в седнало състояние и имат застояване на стола минимум сред 60 и 90 поредни минути, са доста по-застрашени от гибел. По-преливигировани са тези, които са ставали на по-малък период от време. Свързани публикации.. Нарушения на позата на човешкото тяло. Как да се оправим с кинезитерапия? 0 Когато гръбнакът блокира. Историята на Стоян Макреев 0 Как седенето поврежда здравето? 0

Резултатите от проучването потвърждават, че придвижването е здраве. Понякога напълно елементарни действия в всекидневието могат да ги провокират.

Неприятното чувство идва от раздразнените нервни нишки. Ако преди тази публикация сте чели още няколко на нашия уебсайт и са минали повече от 30 минути, значи ви е време за отмора.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР