Седем затворници, сред които две жени, бяха екзекутирани днес в

...
Седем затворници, сред които две жени, бяха екзекутирани днес в
Коментари Харесай

По време на визита от ЕК: Кувейт екзекутира 7 затворници, сред които две жени

Седем пандизчии, измежду които две дами, бяха екзекутирани през днешния ден в Кувейт, където смъртни присъди се извършват рядко, съобщи Асошиейтед прес.

Богатата на нефт страна от Персийския залив извърши изтезанията, за които беше съобщила по-рано, макар че интернационалната общественост бе осъдила нейните планове.

Правителствената осведомителна организация КУНА сподели, че екзекутираните през днешния ден са били наказани за преднамерено ликвидиране или за други тежки закононарушения. Става дума за трима кувейтци и една кувейтка, един сириец, един пакистанец и една етиопка .

Кувейт оповестява, че смъртните присъди са били изпълнени в централния затвор на страната.

Подобна екзекуция не се е състояла в Кувейт от 2017 година, когато още веднъж бяха изпълнени седем смъртни присъди, в това число на член на ръководещото монархическо семейство.

Европейският съюз неотложно осъди изтезанията, които съответстваха с визитата в страната на Маргаритис Схинас - заместник-председател на Европейската комисия с сектор " Утвърждаване на европейския ни метод на живот ".

" Европейски Съюз приканва за прекъсване на изтезанията и в действителност мораториум върху смъртното наказване като първа стъпка към неговата публична и цялостна възбрана в Кувейт ", се споделя в изказване на Съюза, в което смъртната присъда е окачествена като грубо и нечовешко наказване.

В настрана изказване Схинас предизвести, че Европейски Съюз " ще си извади изводи от случая при разискванията дали да впише Кувейт в листата за безвизов режим ". Европейският парламент възнамерява да подложи на следващия ден на гласоподаване повдигането на визовите ограничавания за кувейтски и катарски жители.

Европейският съюз има намерение да привика кувейтския дипломат за Брюксел . От организацията " Амнести Интернешънъл " по-рано приканиха за анулация на изтезанията. Оттам нарекоха смъртната присъда " нарушение на правото на живот и допустимо най-жестокото, нечовешко и унизително наказване ".

Кувейтските управляващи са изпълнили присъдите посредством обесване след утвърждение от емира на страната, заяви Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР