Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За

...
Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За
Коментари Харесай

Седем столични болници отказали помощ на онкоболна

Седем столични лечебни заведения са отказали помощ на онкоболна жена. За това описаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово пред NOVA. Преди към година Мариянна схваща, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици положителни хора, фамилията й съумява да събере 30 000 лв., нужни за лекуването и интервенцията й в клиника в Турция. Преди две седмици обаче дамата получава затруднения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем лечебни заведения отхвърлят да я одобряват, макар положението, в което се намира.
„ Във ВМА, „ Пирогов ”, „ Токуда ”, „ Сити клиник ”, Онкологията в „ Дървеница ”, Александровска болница и „ Майчин дом ” – цялостен отвод. Навсякъде отхвърлят да я одобряват за преливане на кръв – отхвърлят лекуване. За тях, това е разследване от болестта. Дори от онкологичната болница ни споделиха, че няма по какъв начин да я одобряват, тъй като приемите са единствено планови и би трябвало първо да мине през надзорен обзор и в случай че лекари се съгласи – да я одобряват ”, описа брачният партньор на Мариянна – Андриян.
Мариянна обикаляла по лечебните заведения с частна кола за спешна помощ и с една молба - да бъде призната, с цел да се откри от къде е кръвоизливът. Обиколката й по лечебни заведения траяла шест дни. „ На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където главно й върви лекуването. От Турция изпратиха кола за спешна помощ за към 5 часа, след което я откараха назад там ”, заяви Андриян. Мариянна към момента е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла сполучлива, незабавна интервенция и сега се възвръща.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР