Седем пожара са горели на територията на Североизточното държавно предприятие

...
Седем пожара са горели на територията на Североизточното държавно предприятие
Коментари Харесай

МВР-Варна напомня: От 200 лева започва глобата за палене на открит огън в горите

Седем пожара са горели на територията на Североизточното държавно дружество през първите шест месеца на годината. Три от тях са в държавните горски територии на ДГС-Варна, два в стопанството в Омуртаг и по един в Нови пазар и Балчик. При четирите пожара във Варненско огънят се е разпрострял върху 108 декара, от които 53 са иглолистни култури, а останалите широколистни. Всички пожари са низови, регистрират от предприятието, което ръководи държавните горски територии в областите Шумен, Варна, Добрич и Търговище.

И все още не престават инспекциите взаимно с РДГ, във всички стопанства на СИДП, за справяне със запалванията по време на пожароопасния сезон. Навсякъде са възобновени минерализованите линии, противопожарните коли са изправни, а териториалните поделения разполагат с нужното профилирано облекло. Извършват се и целенасочени инспекции към местата за отдих, където се събират доста хора, като са сложени нови табели указващи къде може да се пали огън.

Заради засушаването и предстоящите високи температури през идващите дни от управлението на Североизточното държавно дружество приканват жителите да не оставят открит огън без контрол, да не палят стърнища и сухи треви, както и да не изхвърлят цигари и запалими боклуци навън.

Предвид зачестилите горски пожари, от варненската дирекция на Министерство на вътрешните работи припомнят, че работи заповеднаобластния шеф, с която е разгласен пожароопасния сезон в горските територии на региона. Съгласно това предписание от 1 април до 31 октомвриизрично сезабранява паленето на открит огъни осъществяване на огневи работи, като глобите за нарушителите са в размер от 200 лева и повече.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР