Седем партии със сигурност ще влязат в следващия парламент след

...
Седем партии със сигурност ще влязат в следващия парламент след
Коментари Харесай

Галъп: Седем партии ще влязат в парламента

Седем партии сигурно ще влязат в идващия парламент след изборите в неделя. Това сочи прогнозата на " Галъп ".

ГЕРБ ще е първа политическа мощ. Два дни преди изборите ръководещите водят пред Българска социалистическа партия с съвсем 8%, сочат данните на " Галъп ". Коалицията ГЕРБ/СДС ще получи 28,2% от гласовете. Българска социалистическа партия събира 20,8% от вота.

Битката за третото място ще е сериозна. Според данните " ИТН " на Слави Трифонов ще вземе 12,9% от гласовете. Резултатът на Движение за права и свободи ще е 12,7%.

" Демократична България " с 6,1%, групировката " Изправи се! Мутри, вън! " с 5,2% и Вътрешна македонска революционна организация с 4,4% са близо между тях, а не са и надалеч от евентуалния борд. Изгледите на тези обединения зависят напълно от последните дни и дори последните часове, както и от величината на бариерата и степента на " неотстъпчивост " на електоратите ", настояват от „ Галъп “.

Според тях в последните часове може да настъпят промени. Коалицията Воля-НФСБ да вземем за пример е с резултат към 3%. Формацията може да се надява на по-ниска преграда за влизане в Народното събрание и предвидим избор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР