Седем от осемте тенисисти, които ще играят в четирите четвъртфинални

...
Седем от осемте тенисисти, които ще играят в четирите четвъртфинални
Коментари Харесай

В битка за полуфинал: Какво ни очаква във вторник на US Open?


Седем от осемте тенисисти, които ще играят в четирите четвъртфинални дуела на US Open във вторник ще бъдат дебютанти на тази фаза в Ню Йорк.

Ето какво може да чакаме от срещите на „ Артър Аш “:

Матео Беретини – Каспър Рууд (от 19 часа на „ Артър Аш)

Рууд води с 3-2 победи в съперничеството с италианеца, който обаче е спечелил единствения им дуел на хард – в третия кръг тук през 2020-а. На бързата настилка логиката сочи, че италианецът би трябвало да е любимец, само че макар напредъка си в хода на шампионата той към момента като че ли не е на равнището от 2021-а. Освен това Матео е изгубил последните си 10 мача против тенисисти от топ 10 като любопитно е и че няма триумф над подобен противник в шампионат от Шлема.

Рууд от дълго време потвърди, че е измежду най-хубавите на всяка една допустима настилка. Финалистът от Ролан Гарос към момента има шансове даже да се изкачи под №1 в ранглистата. Мотивацията и на двамата е голяма, залогът също.

Онс Жабур – Айла Томлянович (втори мач в дневна сесия)

При дамите и четирите участнички в днешния ден са дебютантки на четвъртфинал в Големия шлем. И Жабур, и Томлянович обаче към този момент са играли на такава фаза в други шампионати от Шлема.

Световната №5 Жабур е измежду дребното топ сложени, които оцеляха до този миг, с което потвърждава, че през 2022-а е измежду най-постоянните и сполучливи тенисистки.

Тя ще се опита да запише следващо достижение за африканския тенис като първата от континента, достигнала до полуфинал на US Open. Самочувствие ѝ носят и двете победи в два мача против Томлянович досега.

Австралийката също се намира в най-хубавия интервал от кариерата си. След популярната победа над Серина Уилямс тя съумя да надгради и да постави завършек на серията от 13 следващи победи на Людмила Самсонова. Томлянович загуби предходните си три четвъртфинала в Шлема, само че след към този момент постигнатото в Ню Йорк може единствено да завоюва в борбата с Жабур.

Ник Кирьос – Карен Хачанов (от 2 часа, първи мач във вечерна сесия)

Мач във вечерна сесия, който ще бъде трети в съперничеството сред двамата. До момента са си разменили по една победа на хард като всеки от дуелите е стигал до съдбоносен сет. Разменените реплики посред им преди 2 години сигурно в допълнение подклаждат интригата.

Австралиец не е достигал полуфинал на US Open от 2005-а, когато това направи Лейтън Хюит. Кирьос обаче влиза в мача като любимец да го направи. От старта на сезона на трева няма тенисист с повече победи.

Кирьос наподобява по-сериозен отвсякога, победи международния №1 в предходния кръг и явно желае да извлече максимумът от US Open.

За Хачанов достигането до топ 8 е страхотна вест. Това е общо третият му четвъртфинал в Шлема и идва след триумф над Пабло Кареньо Буста в пет сета.

Коко Гоф – Каролин Гарсия (втори мач във вечерна сесия)

Сблъсък сред две от най-ярките фаворитки за трофея измежду останалите в шампионата. В шампионата, с който Серина Уилямс се отдръпна от спорта, като че ли нейната наследничка Гоф показва, че е подготвена да стигне до върха. Брилянтният ѝ тенис досега я направи най-младата американка в топ 8 на шампионата от 2009-а насам.

Тийнейджърката е спечелила и двата мача против Гарсия досега, в това число и в два сета през февруари в Доха.

Проблемът за нея е, че надали може да извлича особени заключения от досегашните срещи. Причината е, че Гарсия е изцяло нов тенисист. Французойката подсети за равнището си от 2017-а, което като че ли бе останало надалеч в предишното. Това лято тя има пет следващи победи над тенисистки от топ 20, а в четирите си мача в Ню Йорк загуби едвам 20 гейма. Последователните ѝ победи са 12. Ако се стигне до 13-а тя ще се завърне в топ 10.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР