Седем нови социални услуги ще започне да предоставя община Пловдив.

...
Седем нови социални услуги ще започне да предоставя община Пловдив.
Коментари Харесай

Община Пловдив разкрива 7 нови социални услуги

Седем нови обществени услуги ще стартира да дава община Пловдив. Финансирането за тях е в размер на 2 391 600 лв. по Оперативна програма " Региони в напредък ". Това разгласи зам.-кметът по спорт и обществени политики Георги Титюков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . С тези средства ще се ремонтира и оборудва определеният сграден фонд, където ще се дават тези нови обществени услуги.

Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за деца с тежки и множествени увреждания, Център за социална поддръжка за деца и фамилии са първите три услуги, които ще се дават в някогашния дом за деца, лишени от родителска грижа " Рада Киркович ". Това е едноетажна постройка, монумент на културата, която е в доста неприятно положение. Но посредством плана ще се ремонтира, а и ще се резервира предназначението - за деца, както е била волята на донора на дома Олга Скобелева.

Център за настаняване от фамилен вид и Преходно жилище ще се дават в квартал " Съдийски ". Избрани са остарели и амортизирани здания. В " Южен " ще има Център за настаняване от фамилен вид с 12 деца, а в " Тракия " - Преходно жилище.

Крайният период за осъществяване на плана е 24 месеца след сключване на контракта, т.е. 29 януари 2020 година. " Вече имаме определени реализатори за реновацията на определените места. Под въпрос е проектирането и съгласуването с НИНКН за дом " Рада Киркович ", разясни зам.-кметът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР