Седем месеца след ремонта на бул. Цар Освободител“ пред парламента

...
Седем месеца след ремонта на бул. Цар Освободител“ пред парламента
Коментари Харесай

За нуждата от (нов) ремонт на жълтите павета

Седем месеца след ремонта на бул. „ Цар Освободител “ пред Народното събрание има потребност жълтите павета да бъдат пренаредени още веднъж, оповестява Българска национална телевизия. Паветата отново са се разместили и тук-там дистанцията сред тях доближава 10 см.

Изпълнителят на публичната поръчка и общината показват като причина метода по пренареждането и условията на културното министерство за опасване на културното завещание.

Най-голямо е разбъркването на паветата в дейната лента пред Народното събрание. Нов ремонт обаче не може да стартира без да бъде затворен сектора за придвижване.

Според пътният специалист инж. Ангел Попов би трябвало да има детайли, които да не пречат и да не повредят павето, когато би трябвало още веднъж да се пренареди. Има модерни материали, които не биха навредили на павето, тъй че при последващо слагане и пренареждане то да не се унищожи, разясни той.

По думите му, преди да бъдат извадени паветата, фирмата-изпълнител е извадила снимков материал по какъв начин са ситуирани преди да бъдат разрушени и хората, които са ги правили преди 40 години са се съобразили с това.

Фирмата-изпълнител уточни, че при възобновяване на трасето пред Народното събрание детайлът, който е заложен за осъществяване при пренареждане на паветата посредством използване на достоверна технология, съгласувана с Националния институт за недвижимо културно завещание, при започване на ХХ век жълтите павета са редени върху „ пясъчна възглавница “ без свързващ детайл. След стартирането на придвижването обаче, поради натоварения трафик се получава обаче разбъркване в хоризонтална посока. Приложената технология е учредена за леко и пешеходно придвижване най-много до 50 МПС-та дневно, в това число и спешни коли.

Припомняме, че през предходната година бе осъществен ремонт на паветата в региона на Народното събрание. Само седмица след привършване на ремонтните действия част от паветата се разместиха. Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди ремонт на ремонта и наложи санкция на изпълнителя.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР