Седем години и половина лишаване от свобода получи и 49-годишен

...
Седем години и половина лишаване от свобода получи и 49-годишен
Коментари Харесай

Гръцкият съд осъди двама за убийството на Тоско Бозаджийски

Седем години и половина отнемане от независимост получи и 49-годишен мъж, за който съдът одобри, че е главният уредник на конфликтите.

Близо два месеца и половина след началото на процеса в Солун през днешния ден съдът произнесе неоправдателни присъди за отговорните, прегазили с кола и пребили Тоско Бозаджийски.

" За нас удовлетворението не минава през присъди и такива работи, защото Тоско няма да го върнем. Тези хора убиха сина ми, персонално за мен наказванията би трябвало да са напълно други. Това е оптималното, което могат да получат тъкмо за това обвиняване ", съобщи Георги Бозаджийски, татко на Тоско, предава Българска национална телевизия.

" Чувстваме се задоволени от това, че след толкоз старания, след толкоз дълъг развой, в последна сметка се разбра, че става въпрос за незаконна активност, която няма по какъв начин да бъде оставена без наказване ", съобщи юрист Константина Харизанова.
Изненадващо по време на самия развой гръцката прокуратура е пробвала да промени първичното обвиняване на 29-годишната лидерка.

" Прокурорът предложи третата обвинена, която е лидерката на транспортното средство, да не бъде наказана за ликвидиране, а за ликвидиране по несъобразителност, т.е че става въпрос за птп, за немарливост ", сподели юрист Константина Харизанова.

49-годишен мъж, за който е потвърдено, че е притежател на автомобила и другар на отговорната шофьорка, получи седем и половина години затвор. Други петима от упрекнатите бяха наказани на 4 години и половина отнемане от независимост поради присъединяване в конфликтите. Съдът не призна доказателствата за нанесени телесни повреди, защото нито един от упрекнатите за побоя не е бил разпознат от очевидците.

" Не знам дали съм в позиция да разясня, това са решили за момента, ще забележим след обжалванията на втора инстанция какви ще бъдат окончателните присъди и тогава мога да направя някакъв коментар, тъй като сега всичко предстои на смяна ", съобщи Александра Бозаджийска – майка на Тоско.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР