Седем финала записаха българските състезатели във втория ден на световната

...
Седем финала записаха българските състезатели във втория ден на световната
Коментари Харесай

`Седем финала за българите във втория ден на СК по спортна гимнастика във Варна

Седем финала записаха българските състезатели във втория ден на международната купа по спортна гимнастика, която се организира във Варна.

В по два финала ще играят Йордан Александров, Божидар Златанов и Еди Пенев.

Александров през днешния ден се показа чудесно на коронните си уреди успоредка и висилка. На висилка българинът влиза във борбата за оценките с първи резултат и оценка от 13.750 точки. На същият апарат Еди Пенев се подреди седми в пресявките с резултат от 13.150 точки. Утре той ще взе участие и във финала на земя, за който се клисар през вчерашния ден. Любопитното е, че бронзовият олимпийски медалист от Токио Артур Давтян не съумя да попадне измежду финалистите и остана трета запаса с 12.700 точки. Арменецът влиза с първа оценка на прескок.

В квалификацията на успоредка Йордан Александров още веднъж сподели класа и е с позиция за орден – трета оценка от 14.400 точки. Младата ни вяра Божидар Златанов пък получи за осъществяването си 13.850, което го подреди на шесто място. 



Състезателят на „ Интерком Груп черноморски левент “ има опция да се бори за медалите и във финала на прескок. Днес възпитаникът на Сергей Стоянов направи два страхотни опита, за който получи междинна оценка от 14.175 точки ( 14.250 и 14.100 точки).  Димитър Димитров пък записа шести резултат на този апарат с 14.000 точки(14.200 и 13.800 точки), което също ще му разреши се намеси в разногласието за оценките.

При дамите Никол Стоименова въпреки всичко ще играе във финала на греда. В квалификациите тя приключи на 9-то място т.е първа запаса с 12.333 точки, колкото имат още две гимнастички. Като хазаин, обаче България има право на една уайлд крата и от нея в неделя ще се възползва на греда Никол.

В квалификацията на земя живеещата и тренираща в Англия гимнастичка показа доста добре съчетанието си, само че голямата конкуренция я отпрати на 15-то място с оценка от 11.200 точки.



Равносметката за страната ни от квалификациите на тази международна купа е 8 финала.

Утре ще бъдат раздадени първите пет комплекта медали – при мъжете на кон с гривни, халки и земя с присъединяване на Еди Пенев и при дамите на смесена успоредка и прескок.

Официалното разкриване е от 12.45 часа в зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта, като формален посетител ще бъде заместител министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.

Финалите ще се излъчват директно по Българска национална телевизия 3 от 13.30 часа.

Входът за надпреварите е свободен.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР