Седем души бяха убити и 34 бяха ранени вчера при

...
Седем души бяха убити и 34 бяха ранени вчера при
Коментари Харесай

Нови атаки в Харков, Киев обвини Русия, че е избивала умишлено цивилни в Буча

Седем души бяха убити и 34 бяха ранени през вчерашния ден при удар по жилищен квартал в Харков, заяви прокуратурата на втория по величина град в Украйна, представена от Франс прес.

" Руските окупатори бомбардираха жилищни здания в Слободския регион на Харков. Резултатът - десетина жилища и едно хранилище за тролейбуси бяха развалени. По предварителни данни са убити седем души, 34 са ранени, включително 3 деца ", съобщи украинската прокуратура в прессъобщение.

Местните медии оповестяват за нови офанзиви също в Херсон и Одеса. Градовете са били подложени на ракетен артилерийски обстрел.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски се изяви по време на церемонията по раздаването на музикалните награди " Грами ", съобщи Асошиейтед прес.

" Нашите музиканти носят бронежилетки, вместо смокинги. Те пеят на ранените в лечебни заведения, даже на тези, които не могат да ги чуят ", съобщи Зеленски в авансово записано обръщение, излъчено на видеостената в залата в Лас Вегас.

" Запълнете мълчанието с вашата музика. Запълнете го в този момент, с цел да разкажете нашата история. Кажете истината за войната във вашите обществени мрежи, по малкия екран, подкрепете ни както можете, само че не стойте безмълвни. И по-късно ще настане мир в нашите градове ", сподели украинският водач.

На този декор кметът на наскоро освободеният украински град Буча упрекна съветските войски, че съзнателно са избивали цивилни по време на траялата месец окупация - изказвания, които съветското министерство на защитата отхвърля.

Анатолий Федорук сподели на екип на Ройтерс две тела със завързан бял плат към ръцете. Това по думите му е почеркът на бойците от Чечения - република в Южна Русия, която изпрати бойци в Украйна в поддръжка на съветските сили.

Министерството на защитата на Русия назова през вчерашния ден " провокация " фотосите, които се твърди, че демонстрират осъществени от съветските сили закононарушения.

" Всяка война има някакви правила за отношение към цивилните. Руснаците демонстрираха, че съзнателно убиват цивилни ", сподели Федорук. Според него над 300 поданици на града са били убити.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери истинността на изказванията му.

Русия пък изиска среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради " ненавистните провокации ", осъществени съгласно нея от Украйна в град Буча, съобщи Франс прес.

" След ненавистните провокации на украинските радикали в Буча, Русия изиска среща на Съвета за сигурност в понеделник, 4 април ", написа в " Туитър " заместник-постоянният представител на страната в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна през вчерашния ден Русия в убийства и изтезания, откакто в град Буча в Киевска област бяха открити стотици трупове на цивилни. Москва отхвърля да е убивала цивилни и счита случая с Буча за режисура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР