Седем дни качествено кино очаква зрителите в първата седмица на

...
Седем дни качествено кино очаква зрителите в първата седмица на
Коментари Харесай

Емблематични кино предложения откриват „Треска за Оскари“ по KINO NOVA

Седем дни качествено кино чака феновете в първата седмица на емблематичната акция „ Треска за Оскари “ по KINO NOVA. Всеки ден от 21:00 ч. киноманите ще могат да се насладят на разнородни по род ленти – от впечатляваща комедийна драма, през приключенско фентъзи, до завладяващ трилър и безконечни кино класики. В понеделник, 5 февруари, за първи път в българския ефирен ефир следва да бъде излъчено заглавието, спечелило влиятелната статуетка за най-хубав приспособен сюжет - „ Джоджо Заека “ .

Известният сценарист и режисьор Тайка Уайтити ( " Тор: Рагнарок " и " Лов на диви хора " ) внася присъщия си жанр на комизъм и възторг в тази ирония от Втората международна война, която наблюдава самотно немско момче (Роман Грифин Дейвис като Джоджо), чийто мироглед се обръща с главата надолу, когато открива, че самотната му майка (Скарлет Йохансон) крие младо еврейско момиче (Томасин Макензи) на тавана им. Въпреки гротескния си утопичен другар Адолф Хитлер (Уайтити), Джоджо се изправя против слепия си шовинизъм в „ Джоджо Заека “ – в понеделник от 21:00 ч. по KINO NOVA.

Във вторник (6 февруари) Брендан Фрейзър и Рейчъл Уайз ще разсънят антично зло, заплашващо ориста на човечеството в номинираното за „ Оскар ” приключенско фентъзи „ Мумията “ . Във кино лентата, римейк на класиката от 1932 година, режисьорът Стивън Зомерс съчетава хорър, фентъзи и комедия в необикновен микс - по едно и също време забавляващ и държащ в напрежение фена до последния миг. Брендан Фрейзър влиза в ролята на Рик О’Конъл, който дружно с чаровната библиотекарка Евелин (Рейчъл Уайз) и нейния брат Джонатан (Джон Хана) подхващат амбициозна експедиция. Триото от авантюристи се насочва към пустинята Сахара, където откриват загадка гробница, разказана в доста книги.

В средата на седмицата (7 февруари) е време за класика със „ Смело сърце “ – епичната историческа лента на Мел Гибсън с пет награди „ Оскар “, в това число за най-хубав филм и най-хубав режисьор. Сюжетът наблюдава историята на Уилям Уолъс (Гибсън), чиято пристрастеност и храброст сплотяват шотландския народ в битката против безмилостния британски крал преди повече от шестстотин години, при започване на четиринадесети век. Блестящата кино продукция е комбиниране от романтика, интриги, подвиг и обезверена борба за свободата на Шотландия.

Световният касов феномен и притежател на цели 11 награди „ Оскар “ „ Титаник “ завладява телевизионния ефир в четвъртък (8 февруари). Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет влизат в емблематичните облици на Джак и Роуз, млади влюбени, които стават част от първото пътешестване на „ непотопяемия “ Титаник. Но когато първокласният транспортен съд се сблъсква с айсберг в Атлантическия океан, буйна им любовна спекулация се трансформира във жестока съдбоносен миг на оцеляване. В описа за неразрешената обич и смелостта, основан от Джеймс Камерън („ Аватар “, „ Аватар: Пътят на водата “), вземат участие още Били Зейн, Кати Бейтс, Франсис Фишър и други. 

В края на работната седмица (9 февруари) е време за още един кино шедьовър – „ Кръстникът “ . Франсис Форд Копола показва сагата за семейството Корлеоне с Марлон Брандо в ролята на Кръстника Дон Вито. Режисьорът рисува смразяващата картина на възхода на една сицилианска фамилия, на загубата на властта и въздействието й в Америка. Копола майсторски балансира сцените от фамилния живот и незаконния бизнес, в който са въвлечени членовете на семейството. Заснет по романа бестселър на Марио Пузо, през 1972 година брилянтният филм получава 3 награди “Оскар ”, в това число за най-хубав филм и най-хубав реализатор на основна мъжка роля за Марлон Брандо.

С доста екшън и същинска конспирация идва уикендът в първата седмица на „ Треска за Оскари “. В събота (10 февруари) феновете ще се пренесат в Лос Анджелис през 50-те години в комплицирания роман за полицейска корупция и холивудска безнравственост „ Поверително от Ел Ей “ . Трима доста разнообразни служители на реда търсят истината, всеки по собствен метод. Ед Ексли (Гай Пиърс) е златното момче на полицията, подготвен на всичко, с цел да се издигне, единствено не и да се продаде. Бъд Уайт (Ръсел Кроу) би нарушил разпоредбите, с цел да реализира правдивост, само че мъчно овладява експанзията си. Джак Винсънс (Кевин Спейси) се стреми към звездна популярност и бързи пари, до момента в който съвестта му не го тласка да последва Ексли и Уайт по единствения път към истината зад тъмния свят на престъпността в Лос Анджелис.

Даниел Крейг се превъплъщава за финален път в облика на именития английски скришен сътрудник Джеймс Бонд в „ Смъртта може да изчака “ – в неделя (11 февруари), от 21:00 ч. В зашеметяващата шпионска лента Бонд напуща дейна работа и се любува на живота в Ямайка. Спокойствието му е прекратено, когато остарелият му другар Феликс Лейтер от Централно разузнавателно управление на САЩ се появява на прага с молба за помощ. Мисията за избавяне на похитен академик се оказва доста по-коварна от предстоящото, отвеждайки Бонд по следите на въоръжен с рискови нови технологии изверг.

Кампанията „ Треска за Оскари “ ще приключи на 10 март, когато следва да бъдат раздадени и статуетките в 96-ото издание на най-престижните кино награди „ Оскар “. Церемонията ще бъде излъчена онлайн по филмовия канал KINO NOVA в нощта на 10-и против 11-и март, а кои ще бъдат огромните спечелили, следва да стане ясно скоро.

Повече информация за филмите можете да откриете на , както и във  на KINO NOVA.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР