Седем държави от Европа, сред които и България, започнаха изключително

...
Седем държави от Европа, сред които и България, започнаха изключително
Коментари Харесай

България сред отличниците за Евроволей 2018

Седем страни от Европа, измежду които и България, започнаха извънредно сполучливо 2018 година и реализираха отличен резултат да класират по два свои тима за идните европейски шампионати за юноши под 18 години и девойки под 17 години.

През миналия уикенд на Стария континент се организираха квалификации и при двата пола за финалите на еврошампионатите. Волейболистките на България под 17 години са хазаин на Евроволей 2018 и не участваха в пресявките. Националите на България завоюваха безапелационно група " Е " от квалификациите в София и взеха директна квота.

При юношите се класираха: България, Франция, Белгия, Германия, Гърция, Украйна, Беларус, Италия, Русия и Турция. Домакини на Евроволей 2018 са Чехия и Словакия, които се класират по право. Първенството ще се организира от 7 до 15 април.

При девойките се класираха: България - като хазаин, Румъния, Словения, Турция, Беларус, Холандия, Германия, Унгария, Италия, Русия, Сърбия и Украйна. Шампионатът ще се организира от 13 до 21 април в София.

Всички страни с по два отбора на европейски шампионати, по азбучен ред: България, Беларус, Германия, Италия, Турция, Русия и Украйна.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР