Седекратният носител на титли от турнира от Големия шлем Джон

...
Седекратният носител на титли от турнира от Големия шлем Джон
Коментари Харесай

Джон Макенроу се обяви против инвестициите от Саудитска Арабия в тениса

Седекратният притежател на трофеи от шампионата от Големия шлем Джон Макенроу счита, че тенисът не би трябвало да търси вложения от Саудитска Арабия и назова голф шампионата " двуличен " поради контракта с арабската страна, заяви " Ройтерс ".

Президентът на АТП Андреа Гауденци съобщи пред " Файненшъл Таймс " предходната седмица, че се водят диалози с обществен капиталов фонд от Саудитска Арабия и други евентуални вложители за спонсорство на тениса и за възстановяване на инфреструктулрата и софтуерния прогрес.

Критиците упрекват Саудитска Арабия, че употребява големи вложения в спорта, с цел да почисти имиджа си поради проблемите със спазването на човешките права.

64-годишният Макенроу сподели, че не е сюрпризиран от вероятните вложения на Саудитска Арабия в тениса, откакто страната дава големи суми за спорт.

" Какво за Кристиано Роналдо? Платиха му стотици милиони на години. Те купуват играчи и от други спортове, взимат права за боксови мачове ", разяснява американецът пред ESPN.

" Аз няма да поддържа тома. Не съм сюрпризиран, че и тенисът попадна в задачите им след голфа. В същото време има доста хора, които се оплакват от това. Много са и лицемерите, тъй като държавното управление прави бизнес с тези хедж фондове, здравни фондове ", споделя Макенроу.

Шефът на Откритото състезание на Австралия Крейг Тайли има вяра, че вложенията на Саудитска Арабия в тениса няма да имат същото въздействие като в голфа. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР