Себастиан Фетел заяви, че грешката, която му коства състезанието в

...
Себастиан Фетел заяви, че грешката, която му коства състезанието в
Коментари Харесай

Фетел за провала: Беше малка грешка

Себастиан Фетел съобщи, че грешката, която му коства надпреварата в Германия и водачеството в шампионата, била дребна. След като на пистата стартира да вали, водачът на Ферари в началото се движеше добре, само че изпусна колата при завоя Мотордом в обиколка 52 и се заби в бариерите.

" Не мисля, че беше огромна неточност " сподели Фетел. " Просто оказа огромно отражение върху надпреварата ми, тъй като отпаднах. Но не е като да си изгубя съня тази вечер, тъй като съм сбъркал. Разочароващо е, тъй като до дъжда всичко си вървеше идеално. Не ни трябваше дъжд ".

Фетел се извини на тима за неуспеха и сподели, че представянето на колата би трябвало да им дава убеденост, че могат да завоюват купата.

Няколко обиколки преди надпреварата да се обърка, четирикратният международен първенец се намираше зад съотборника си Кими Райконен. Немецът няколко пъти загатна по радиото, че желае да бъде пуснат. В последна сметка тимът подреди на Кими да го пусне пред себе си, само че заповедта беше толкоз завоалирана, че мина време преди Ледения да разбере сигурно какво му споделят.

" Ако желаете да го пусна пред себе си, просто ми кажете " сподели Кими по радиото. След надпреварата, той разяснява: " Имаме си правила, само че не беше ясно. Имах добра скорост, само че по този начин стана. Но не виждам по какъв начин това оказа помощ за крайния резултат… " приключи финландецът в типичния си сбит жанр.

Vettel: I don't think it was a huge mistake. It was a huge impact on the race because we retired there but it's not like tonight I'll have difficulty falling asleep because of what I've done wrong.
— Sebastian Vettel #5 (@sebvettelnews) 22 юли 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР