Seagate Technology започна да работи съвместно със Sony за производството

...
Seagate Technology започна да работи съвместно със Sony за производството
Коментари Харесай

Sony започва масово производство на лазерни диоди за хард дискове с капацитет над 30 TB за компанията Seagate

Seagate Technology стартира да работи взаимно със Sony за производството на усъвършенствани хард дискове. Известна с опита си в региона на лазерните диоди, Sony ще създава нанофотонни лазери за записващите глави на Seagate. Те са нужни за спомагателното увеличение потенциала на дисковете.

В началото на 2024 година Seagate Technology показа новата си HDD платформа Mozaic 3+ и първите 30TB дискове, основани на нея. Разработката е основана на магнитен запис с нагряване или HAMR. За тази цел в записващата глава е вграден лазерен диод, който нагрява магнитно зърно с диаметър 35 nm до 400 °C сега на запис. Традиционно магнитните глави се създават от TDK за Seagate. Сега, както се оказва, Sony също ще интензивно ще взе участие.

Според японските медии подразделението Sony Semiconductor Solutions ще стартира производството на профилираните лазерни диоди през месец май. За тази цел компанията ще влага общо към 5 милиарда йени (33 млн. долара) в цех в префектура Мияги, в северната част на основния японски остров. Както и в цех в Тайланд, където ще бъдат конфигурирани нови индустриални линии. С новите диоди Seagate има намерение бързо да усили производството на хард дискове с потенциал от 30 TB и повече.

Според анализаторите разширението на опциите на генеративния изкуствен интелект бързо усилва търсенето на центрове за данни. Германската изследователска компания Statista пресметна, че през 2025 година световното генериране на данни ще бъде минимум 181 зетабайта, което е с 90% повече от 2022 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР