СДВР ще си проверява спешно главната юрисконсултка, чиито полет на

...
СДВР ще си проверява спешно главната юрисконсултка, чиито полет на
Коментари Харесай

СДВР ще си проверява юристката, която я било срам, че младите протестират срещу пари

СДВР ще си ревизира незабавно основната юрисконсултка, чиито полет на мисълта се бе разпрострял надалеч над потребностите на строго юридическата й касационна тъжба.

Вчера Клуб Z описа за случая, в който гл. юрист на сточната полиция е написала, че момичето, станало известно в новинарските излъчвания по целия свят след фрагментите - по какъв начин служител на реда я е завлякъл зад колоните и я снима  " сама се е поставила в обстановка ", както и че е съпричинител.

Досега съдът обаче е напълно на страната на въпросното момиче - Цветелина Цветкова един път е осъдила Столична дирекция на вътрешните работи за 2900 лева за незаконан арест, а по упоменатото дело, по което полицията в момнта апелира, на първа инстанци й е присъдено обезщетение от 40 000 лева (при иск 80 000).

Вместо да нападна с юридически причини, юристката на столичната полиция е написала, че " я е позор " от младите, че би трябвало да има " генерална предварителна защита ", както и че сходни дейности - т.е. - митингите, се заплащат.

"... да вървиш облечена по този метод и да твърдиш, че си разсъблечена е неприлично за един младеж. "

" Позорно е за един младеж да се възползва от облеклото си, с цел да получава парични средства под формата на обезщетение ", пишеше тя до висшите съдии.

Жалбата й популяризира юристът, протестър и някогашен народен представител Николай Хаджигенов, който съставлява момичето.

Ето и днешното малко известие на Столична дирекция на вътрешните работи:

" Във връзка с оповестен в общественото пространство документ, направен от гл. юрист при Столична дирекция на вътрешните работи, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи разпореди незабавна инспекция за възможни нарушавания на Кодекса за държание на чиновниците в държавната администрация. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР