СДС излезе с позиция по повод присъствието на руският посланик

...
СДС излезе с позиция по повод присъствието на руският посланик
Коментари Харесай

СДС: Скандализирани сме от присъствието на Митрофанова зад Радев на 6 септември

СДС излезе с позиция във връзка наличието на съветският дипломат Елеонора Митрофанова в Пловдив на 6 септември. Тя беше видяна зад Румен Радев във връзка честването на Съединението на България. Съюз на демократичните сили дефинира това като скандално и неприемливо.

Ето какво написаха от Съюз на демократичните сили:

Скандализирани сме от наличието на съветския дипломат на тържествата във връзка Съединението в Пловдив. Редно ли е дипломат на страна – агресор, която избива почтени хора и се пробва да  блокира естествения живот в Европа посредством газов рекет, да стои зад българския президент?!

Присъствието на съветския дипломат е знак. Той демонстрира, че макар изгонването през последните години на значително съветски дипломати и заканите за закриването на посолството им у нас, няма да правят отстъпка по никакъв метод и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл.

Присъствието на Митрофанова е необичайно, поради ролята на Русия и нейната гневна опозиция против българското Съединение. Фактът, че съветският дипломат се появи на това събитие, слага значими въпроси: дали това е акт на опрощение за дейностите на Русия преди 137 години, дали е непознаване на историята, отричането й в интервала на Царска Русия, или е ясна поръчка, че Кремъл няма елементарно да пусне България от „ братската “ си прегръдка?

Не имаме вяра да е опрощение и искане на амнистия, тъй като това не е в стила на имперската грандомания на Кремъл. Едва ли Митрофанова не е осведомена и с съветската опозиция срещу българското Съединение.  Остава разновидността, че ние към момента сме прекомерно значима цел за Русия, че тя и нейната  „ пета  колона “ няма да се откажат от опитите да ни държат в тяхната орбита и зависимости, тъй като залогът за завръщането на България под нейно въздействие е огромен.

Затова борбата у нас още веднъж е сред Запада и Изтока, сред Европа и Евразия, сред цивилизационния избор  и опитите на мрежите на Държавна сигурност и „ петата колона “  за завой към Кремъл.

Битка, която не е преставала през последните 33 години, и решителното стълкновение следва!

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР