Сдружение на медицинските университети в Република България бе учредено от

...
Сдружение на медицинските университети в Република България бе учредено от
Коментари Харесай

Медицинските университети във Варна, София, Пловдив и Плевен се обединиха в общо сдружение

Сдружение на медицинските университети в Република България бе учредено от ректорите на медицинските университети във Варна, София, Пловдив и Плевен на 06.10.2021 година Основният претекст за основаването му е обезпечаване и поддържане на високо качество на висшето здравно обучение и развиване на здравната просвета в страната. Сред главните цели на сдружението са отбрана на общите ползи на медицинските висши учебни заведения пред държавните и локалните органи, присъединяване в процесите на образуване на държавните политики в региона на здравното обучение и обвързваните с него действия в опазването на здравето и одобряване престижа на висшето ни здравно обучение в чужбина. Сдружението ще служи като поръчител за обезпечаване на качеството на висшето здравно обучение в България.

Чрез сдружението ректорите на 4-те влиятелни български медицински университета ще показват отзиви и мнения по отношение на общите ползи на здравното обучение в страната, ще създават стратегически документи, проекти и концепции, ще вземат присъединяване в работни групи и консултативни препоръки към органи на държавното ръководство по отношение на създаването на законите и подзаконовите нормативни актове, регулиращи образованието по медицина, дентална медицина, фармация и публично здраве и обвързваните с тях действия в областта на опазването на здравето.

Предстои осъществяване на срещи, кръгли маси и семинари, по разискване на тематики, свързани с задачите на сдружението, образуване работни групи, експертни препоръки и други помощни органи, които да образуват и предложат решения на съответни проблеми, свързани с висшето здравно обучение. Сдружението планува и издаване на периодически бюлетини и други материали, с които да се среща обществеността с взетите решения, направените мнения и стратегически документи.

Сдружението ще сплоти напъните на медицинските университети в посока повишение на качеството на висшето здравно обучение и опазване на здравето в Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР