Сдружение “ФК ЦСКА 1948" изпрати писмо до премиера на България

...
Сдружение “ФК ЦСКА 1948" изпрати писмо до премиера на България
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 с писмо до Кирил Петков заради "тежка корупция"

Сдружение “ФК ЦСКА 1948 " изпрати писмо до премиера на България Кирил Петков и копие от него до министъра на спорта Радостин Василев, настоявайки да бъдат тествани няколко покупко-продажби сред страната и притежателите на ЦСКА - София.

“Червените " желаят да се изяснят нещата към търга за “Армията ", задълженията на ЦСКА - София, връзката сред един от притежателите с банкрутиралата банка КТБ и дали има връзка сред юридическото лице ПФК ЦСКА-София АД и сдружението "Ловеч-Спорт 96 “ АД, в което по сходна скица община Ловеч е апортирала свои парцели.

Ето писмото на “червените " до премиера, което е оповестено на формалния уебсайт на ЦСКА 1948:

“Уважаеми господин Петков,

Обръщаме се към Вас с искане за инспекция на подозрения за нарушение на публичния интерес при предписание с държавни спортни парцели. Вярваме, че това е опция да отбраните с каузи мотото на Вашето държавно управление - "нулева приемливост към корупцията “.

От седмици се разисква тематиката за прекачване на държавни парцели отстрана на Министерство на младежта и спорта (ММС) в смесено сдружение с частно присъединяване.

От обществени изявления на участници в договарянията се схваща, че ММС има намерение да апортира държавни парцели в смесено сдружение. Тоест, страната има намерение да трансферира без търг и конкурс обществена благосъстоятелност в ръцете на лица, ноторно известни със своите политически връзки. Напълно в духа на ощетяващи публичния интерес покупко-продажби като тези за Пловдивския панаир и къпалнята "Мария Луиза “ в София.

Прехвърлянето без търг и конкурс на държавни парцели под контрола на политически обвързани предприемачи е извънредно неправилно и основава чувство за корупция. Още повече, когато тези частни лица имат дълга история на облагодетелстване с обществени запаси, в това число с асимилиране на активите на банкрутиралата Корпоративна Търговска Банка (КТБ) и в съмнителни публични поръчки.

Молбата ни е да възложите институционална инспекция на следните въпроси и да обявите обществено резултатите, преди ръководеното от Вас държавно управление да вземе решение за провеждането на непрозрачна и неконкурентна процедура по апорт на държавни парцели:

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР