Сдружение Бизнесът за Пловдив започна протест пред сградата на областната

...
Сдружение Бизнесът за Пловдив започна протест пред сградата на областната
Коментари Харесай

Пловдивският бизнес поиска оставката на областния управител

Сдружение " Бизнесът за Пловдив " стартира митинг пред постройката на регионалната администрация с претенции за оставката на Йордан Иванов.

Камиони и строителна техника на компания " ПИМК " се пробваха да спрат на бул. " Шести септември " до постройката на регионалната администрация, само че полицията разпореди да си потеглят.

" Бяхме съгласни да ни напишат актове, само че те не ни разрешиха да спрем камионите ", сподели за " Марица " притежателят на " ПИМК " Илиян Филипов.

В градинката пред регионалната администрация са чиновниците на разнообразни компании, а Илиян Филипов подсети, че оставката е поискана още преди няколко дни, когато регионалният шеф спря решението на Общинския съвет за изменение на ПУП-ове.

" Всички архитекти, инженери и строители са настръхнали от това деяние на Йордан Иванов, защото напълно се стопират вложенията в Пловдив, в това число и на общината. Становището на министъра на районното развиване Гроздан Караджов не е нормативен акт, който наложително би трябвало да се извърши. Освен това знаем, че има и друго мнение от Министерство на регионалното развитие, което позволява изменението на проектите ", разяснява Илиян Филипов. Той сподели, че ще участват на срещата с министър Караджов, който идва при регионалния шеф, в случай че ги поканят.

Министър Караджов, който дойде при регионалния шеф, предложения на среща протестиращите.

Преди това участниците в митинга се заканиха да блокират кръстовището на бул. “Шести септември ” и “Васил Априлов ” с жива верига.

фотоси: Валентина Биларева

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР