Сдружение БГ Бъди активен и Аварийно спасяване Пловдив успяха да

...
Сдружение БГ Бъди активен и Аварийно спасяване Пловдив успяха да
Коментари Харесай

Поредно нерегламентирано сметище до Пловдив бе почистено от доброволци

Сдружение БГ Бъди деен и Аварийно избавяне Пловдив съумяха да разчистят голямо количество боклуци от мъчно налично дере намиращо се наоколо до Пловдив, по пътя за село Лилково. Почистването на нерегламентираното бунище е в партньорство с Община Родопи и КМД Пловдив. Дейностите са част от програмата Място България.

Това не е първата сходна акция на уредниците от БГ Бъди деен. През миналата 2020-та година, с помощта на “Партньорство за красива и чиста България”, част от Място България, бяха извозени над 110 тона боклуци от нерегламентирани сметища в страната, още веднъж в партньорство с локалната власт и колекторските компании.

“Въпросът с ръководството на отпадъците стои пред цялото общество. Често упрекваме системата за нейната неефективност, само че рядко виждаме, когато хора и компании умишлено и постоянно изхвърлят големи количества боклуци в гори и естествени предпазени зони”, споделя Румяна Киризиева от съдружие БГ Бъди деен - „ Отговорността ни към природата е споделена и обща… тъй като всички ние сме виновни за сходни неприятни гледки с мълчанието и незаинтересоваността, с безучастието и не ангажирането ни “.

Според сдружението това обединяване на секторите, демонстрира е нещата могат да се случват единствено когато осъзнаем нашата роля и работим дружно. Целта на сходни акции още е да се притегли вниманието към казуса с дългогодишната процедура на прилагане на горите и полетата като сметища и да се предизвикат тези, които хвърлят с цел да се замислят и да потърсят по-адекватни и законови други възможности за отпадъците си. БГ Бъди деен продължава да работи в посока осъзнаване на персоналната на всеки жител, споделената отговорност на бизнес и администрация и повишение равнището на осведоменост по отношение на права и отговорности на всеки един бранш.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР