Сделките, сключени на организирания от Българската фондова борса (БФБ) нерегулиран

...
Сделките, сключени на организирания от Българската фондова борса (БФБ) нерегулиран
Коментари Харесай

Доходите от търговия на пазара за растеж на БФБ ще са необлагаеми

Сделките, подписани на проведения от Българската фондова борса (БФБ) нерегулиран пазар за напредък на дребни и междинни предприятия - BEAM, да бъдат изключени от данъчно облагане за интервал от 5 години. Това е предложение на Министерството на финансите, което се чака да бъде утвърдено с пакета данъчни промени в Бюджет 2021, заяви Христина Беличева, специалист по финансови пазари във ведомството на Кирил Ананиев по време на кръгла маса с фондове за рисково и дялово вложение, извършена по самодейност на БФБ и Фонда на фондовете.

Досега от това облекчение се употребиха единствено покупко-продажбите на контролирания пазар на обществените сдружения. Въведен е период от 5 години за покупко-продажбите на нерегулирания пазар, с цел да се види резултата от действието, изясни Беличева.

Целта е да се подтиква търговията през борсата и повече обещаващи български компании да получат нужното им финансиране.

Преди да заяви новината Българска фондова борса (БФБ) и Фонда на фондовете (ФнФ) подписаха Меморандум за поощряване на вложенията в проспериращи български компании. Меморандумът обгръща начинания за разпространение, образование и стимулиране на динамичните и амбициозни компании да набират капитал за вложение в техния напредък.

Проектът BEAM беше основан точно с такава цел преди към година. Към момента едвам три компании са показали интерес към него и обмислят вероятно излизане на борсата. Това са производителят на, софтуерната компания за сигурност " Биодит " (Biodit) и фабриката за обувки " Колев и Колев ". Първите две компании са по-известни зад граница, в сравнение с в България. В най-напреднала фаза е плана на " Биодит ", които възнамеряват да излязат на борсата до края на годината. Сега, поради облекчението, е допустимо да отсрочат старта и за началото на 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР