Сделките с тристайни апартаменти в София най-често се случват на

...
Сделките с тристайни апартаменти в София най-често се случват на
Коментари Харесай

В София най-много се търсят тристайни апартаменти

Сделките с тристайни жилища в София най-често се случват на цени от 120 хиляди до 180 хиляди евро, демонстрират данни на компания за недвижими парцели. Този диапазон може да бъде и доста по-голям, като цената за съответен парцел значително зависи от фактори като положението на жилището, регионът, в който се намира, съществуването на паркомясто и т. н.

Сделките за двустайни жилища в столицата най-често се осъществят на цени от 85 хиляди до 125 хиляди евро, демонстрира разбор на компанията. Цените на двустайните жилища също варират според от положението на парцела, заобикалящата го среда и от това дали има включено паркомясто.

Най-търсени в София са тристайните жилища, следвани от двустайните жилища. Запазва се наклонността за интерес към покупка на парцел “на зелено ”, заради положителните ценови условия и разсрочените, гъвкави схеми на заплащане. И през актуалната година се резервира наклонността търсенето да надвишава предлагането.

В София най-силно е търсенето в кварталите Малинова котловина, Лозенец, Хиподрума, Красно село, Център. Засилен интерес има и към кварталите Сухата река, Надежда 1 и Надежда 2, Люлин 2, Люлин 8 и Люлин 9.

Постоянно покачващите се цени на строителните материали и заплатите, определящи ненапълно и повишаването на парцелите, не понижават интереса на хората към покупка на ново жилище. Това се изяснява с желанието на хората да влагат средствата си в нещо несъмнено, а точно неподвижен парцел, изключително при настъпилата инфлация. Прогнозите са банковата политика в региона на ипотечното кредитиране да не се трансформира и банките да продължат да дават заеми при положителни условия, показват от консултантската компания. Това ще бъде спомагателен тласък за търсенето на парцели.

Очаква се цените на жилищата да продължат да нарастват, въпреки и не толкоз доста, колкото през предходната година. В съпоставяне с предходната година по това време, цените на някои парцели в София са нарастнали с до 40%. В множеството квартали на София към този момент е доста мъчно да се откри двустаен апартамент на цена под 100 хиляди евро.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР