Сделките с играчи през сезоните от 2017 г. до 2021

...
Сделките с играчи през сезоните от 2017 г. до 2021
Коментари Харесай

Нов скандал в Италия: Рома и Лацио са разследвани за финансови престъпления

Сделките с играчи през сезоните от 2017 година до 2021 година са били обект на следствие от прокурорите в Рим и Тиволи против футболните клубове Рома и Лацио, оповестява организация ANSA.

Централите на двата клуба са били претърсени от членове на полицейското звено за битка с финансовите и стопански закононарушения, както и от Финансовата армия.

Президентът и вицепрезидентът на Рома Дан и Райън Фридкин, както и някогашният президент Джеймс Палота, дружно с други клубни мениджъри, са в листата. Друго настрана следствие замесва президента на Лацио Клаудио Лолито и спортния шеф на клуба Игли Таре. В случая с Рома се проверяват 11 покупко-продажби, в това число продажба и покупка на играчи от Ювентус, Верона, Сасуоло, Аталанта. В случая с Лацио - 7 покупко-продажби.

Ръководствата на двата клуба заявиха цялостна бистрота на активността си и подготвеност да дават цялата нужна документи на проверяващите.

В края на предходната година най-титулуваният италиански тим Ювентус беше в центъра на огромно следствие за финансови нередности при пазаруването и продажбата на футболисти. В резултат на това президентът на Ювентус Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и основният изпълнителен шеф Маурицио Аривабене бяха отстранени от футболни действия за няколко месеца и напуснаха постовете си. В резултат на това те ще би трябвало да се явят пред съда. На клуба бяха отнети 15 точки.

Автор: Боян Денчев/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР