Сделката за придобиване на веригата магазини "Триумф" на "Т маркет"

...
Сделката за придобиване на веригата магазини "Триумф" на "Т маркет"
Коментари Харесай

Гръмна новина от КЗК за "Т маркет"

Сделката за придобиване на веригата магазини "Триумф " на "Т маркет " публично е реалност, откакто единствено преди часове антимонополният орган Комисия за защита на конкуренцията утвърди изискванията, при които се случва. От Комисията за защита на конкуренцията оповестиха, че договорката не съставлява централизация на търговски сдружения по смисъла на закона, написа Trafficnews.bg.

Причините за тези заключения е са няколко и се коренят в бъдещите проекти на компанията, която управлява "Т маркет " - „ Максима България “ ЕООД, както и в самото естество на контракта сред тях и компаниите на притежателя на "Триумф " Иван Кесов.

Първата и най-важна причина за утвърждение на договорката без произвеждане за централизация, е фактът, че веригата "Триумф " въобще няма да бъде непокътната. Втория аспект от решението на Комисия за защита на конкуренцията стъпва върху това, че по своята същина договорката съставлява дълготрайни контракти за наем на 11 търговски обекти.

Ребрандирането значи, че всички магазини ще бъдат затворени, ремонтирани, на ново обзаведени и оборудвани, както и заредени с чисто нова стока.
По данни на двете компании прекратяването на активността на магазини „ Триумф “ е планувано да се реализира до 15 октомври 2019 година – за 9-те по-малки обекта и до 1 декември 2019 година – за 2-та огромни. Предвиденото разкриване на новите магазини от марката „ Т Маркет “ ще се реализира в границите на 3 месеца (за по-малките обекти) и на 5 месеца (за двата по-големи магазина), считано от датата на преустановяване на активността им.

Това значи, че ориентировъчно по проект първите нови магазини от марката "Т маркет " би трябвало да бъдат отворени в средата на февруари 2020. Веригата има още 3 обекта в града под тепетата. Такива периоди несъмнено ще принудят потребителите на магазините да търсят други възможности за закупуване на артикули от първа нужда.

Сделката също по този начин не обгръща контракти с доставчиците на "Триумф ", нито пък с прекачване на трудови контракти. Това значи, че евентуално "Т-маркет " ще наемат нов личен състав, а във връзка с стоките те имат лични канали и групи артикули, с които работят.

Според Комисия за защита на конкуренцията имиджа на българската верига "Триумф ", която акцентираше върху нашенски артикули, няма да бъде трансфериран към новите обекти, нито пък потребителите ще бъдат непосредствено асимилирани.

Тези заключения се базират на обстоятелството, че съгласно "наблюдения на „ Максима България “ ЕООД, не е налице припокриване сред потребителската база на магазини „ Триумф “ и тази на магазини „ Т Маркет “, защото магазини „ Триумф “ оферират по-добро качество на стоките и надлежно по-високи цени и техните клиенти имат по-голяма покупателна дарба ".

След договорката и реализирането на ребрандирането веригата за хранително артикули и домашни използва "Т маркет " ще има най-вече обекти в града или общо 14 на брой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР