Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството одобри първата вноска

...
Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството одобри първата вноска
Коментари Харесай

Правителството прави нов опит да купи оборудване за F-16

Сделката за изтребителите F-16 Бюджет и финансиПравителството утвърди първата вноска за новите самолети F-16ПолитикаПарламентът утвърди покупката на още 8 американски изтребителя
Правителството прави нов опит да закупи два терминала за продан на информация, с която както военните самолети, по този начин и корабите и сухопътните сили да могат да обменят тактическа картина в съвсем действително време. Военната инвестиция е част от програмата за придобиване на осем изтребителя F-16 за военновъздушните сили на България.

Това е втори опит за придобиване на системите, откакто първият се оказа несполучлив поради наченките на политическата рецесия в страната. Договорът за закупуване на оборудването е интернационален и той наложително би трябвало да мине през Народното събрание.

Инвестицията бе утвърдена един път при започване на 2021 година по време на последните месеци от кабинета на Бойко Борисов, само че влезе в Народното събрание едвам в идващото Народно заседание, чийто живот се оказа един от най-късите.

Сега държавното управление на президента Румен Радев прави втори опит за военната инвестиция, само че указът му за закриване на Народното събрание на 3 февруари значи, че покупката може и да не бъде направена, в случай че липса на предпочитание у депутатите в идващите дни да прегледат в пленарната зала плана.

Цената на системата за продан на информация, оборудването за поддръжка и образованието не е посочена. Предишната оферта от 2021 година бе за почти 2 млн. $.

Поръчката е за два наземни JTRS (Joint Tactical Radio System) терминала от мултифункционалната система за продан на информация (MIDS), информационно съоръжение за поддръжка, образование за употребата на терминалите и 4-годишен гаранционен период.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинF-16 изтребители F-16 военно съоръжение ПоследниНай-четениБюджет и финанси 0 Правителството прави нов опит да купи съоръжение за F-16 Финанси 68 За година хората и компаниите в България икономисаха рекордните 14 милиарда лева Транспорт 48 НКЖИ злоупотребява с господстващо състояние на жп пазара Енергетика 296 Газовата договорка сред „ Булгаргаз ” и Botas нарушава пазарните правила Имоти 27005 Напълно подготвени жилища – новият шлагер на българския пазар Любопитно 22707 Кои са най-евтините страни за живот и работа в Европа To:know 10274 Пари за солари на покрива – всичко за процедурата Компании 6714 „ Цената “ пораства: Nexo се закани да съди България за над $1 милиард Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР