Сделката за износ на зърно от Украйна през Черно море

...
Сделката за износ на зърно от Украйна през Черно море
Коментари Харесай

Лавров предупреди: Зърнената сделка не се изпълнява

Сделката за експорт на зърно от Украйна през Черно море няма да работи, в случай че не бъде изпълнено съглашението на Организация на обединените нации с Москва за превъзмогване на пречките пред износа на съветско зърно и торове, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от Ройтерс и ТАСС.

„ Ако всичко остане по този начин, както е, а явно ще бъде по този начин, тогава ще се наложи да се изхожда от обстоятелството, че тя (сделката) към този момент не действа “, акцентира Лавров по време на посещаване в Найроби.

Споразумението, подписано през юли предходната година, изисква от Организация на обединените нации да помогне на Русия да преодолее всички спънки пред износа на зърно и торове в интервал от три години. Лавров съобщи, че това съглашение „ въобще не се извършва “.

Споразумението сред Организация на обединените нации и Русия беше реализирано по едно и също време със договорката, позволяваща безвреден експорт на храни и торове от Украйна през Черно море след нахлуването на Русия през февруари 2022 година Този месец Москва насилствено се съгласи да удължи периода на действието ѝ с още два месеца, до 17 юли, само че съобщи, че би трябвало да се реализира по-голям прогрес, с цел да се защитят личните ѝ ползи.

Според Лавров по-малко от 3% от изнесеното по договорката зърно е достигнало до най-бедните страни в света, съобщи Българска телеграфна агенция.

Етикети: зърнена сделкаСергей Лавров
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР