Сделката със закупуване на зърно от държавата поражда съмнения“, подчерта

...
Сделката със закупуване на зърно от държавата поражда съмнения“, подчерта
Коментари Харесай

Десислава Танева: Напрежението и хаосът пред магазините ги създадоха управляващите

„ Сделката със закупуване на зърно от страната поражда подозрения “, акцентира някогашният министър на земеделието
„ Държавата излиза и дава анонси, подхваща дейности срещу всякаква европейска и национална регулация. Заяви се влизане на пазара на зърното в България, с цел да се образува ресурс, наподобява разумно. Има боен спор покрай нас сред страни, които са главен производител на зърно в международен мащаб. Но ние имаме задоволително количества за изхранване на популацията “, това сподели пред Любо Огнянов по Нова нюз някогашният министър на земеделието Десислава Танева.

„ Хаосът пред магазините се сътвори от ръководещите. Хората се тормозиха, методът на страната бе допустимо най-грешен. Нямаше компесаторен метод за аграрни производители, животновъди, за питателните артикули “, добави тя.

„ От договорката със закупуване на зърно от държавното управление се пораждат подозрения. Всеки в бранша се пита какво се крие зад тази договорка. Мотивите ги разбираме, само че след три месеца идва нова годишна продукция. Подходът буди подозрение. Отделиха се повече от милиард и 100 милиона, покупател се оказва не държавния запас, а едно сдружение на Министерство на земеделието „ Сортови семена Елит “, което няма активност. Изведнъж на това сдружение му се усилва капитала с над един милиард лв., то е с Борд на шефовете от мандата на ГЕРБ. С това нарастване ще се закупят зърнени храни “, съобщи някогашният аграрни министър.

„ Вицепремиерът Асен Василев разгласи, че договорката ще е с изискване на предпазване у самите продавачи, цените са към този момент с 30% по-ниски от пазарните. Всеки в бранша се пита какво се крие зад тази договорка. Кой ще има претекст да продава на по-ниска цена? “, попита Танева.

„ Ресорният заместител министър на земеделието, който е от квотата на „ Продължаваме промяната “ е увещавал борда на шефовете към този момент два дни по какъв начин би трябвало да разпишат контракти с медиатори, които очевидно авансово са определени, с цел да може да тръгне търговията и бързо да се изкупи това зърно. Мисля, че е Иван Христанов “, съобщи Десислава Танева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР