Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие

...
Сделката е абсолютно ясна - Англия и САЩ купуват оръжие
Коментари Харесай

Асен Василев: Борисов ще трябва да защити в съда твърденията си за посредници и комисионни

" Сделката е безусловно ясна - Англия и Съединени американски щати купуват оръжие с краен адресат Полша. Няма по какъв начин Корнелия Нинова да е държана в незнание, тъй като всички покупко-продажби минаваха с неин автограф и с автограф на министъра на защитата ".

Това съобщи пред държавното радио съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев по отношение на на немския вестник " Ди Велт ", съгласно което България скрито е покрила една трета от потребностите от оръжия и 40% от дизел на украинската войска през предходната година.

Асен Василев беше безапелационен, че няма договорка, която да не мине през целия церемониал на страната:

" Всичко минава през Междуведомствената комисия, там са показани всички служби. С два подписа се вземат решенията - на министъра на защитата и на министъра на стопанската система ".

Условието да не се изпраща оръжие непосредствено за Украйна е изпълнено и това доста понижава риска за България, акцентира някогашният вицепремиер и посочи:

" Обемът а доставките е доста по-голям, когато става през тези стратегии, които Съединени американски щати и Англия направиха за закупуване на оръжие, тъй като не можеш да направиш подаяние в такива размери ".

Според него това, че Народното събрание е взел решение за военна помощ за Украйна, не значи, че държавното управление ще си свърши работата, изключително в случай че държавното управление не желае да направи това:

" Аз не чух отвращение от ГЕРБ от решението на държавното управление да изпрати консерви с грах и един генератор. Засекретеният лист не мога да го разгадавам, само че дано да кажем, че не е освен това от консерви с грах ".

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР