Счупеният човек е най-цял, защото вече знае и да губи.

...
Счупеният човек е най-цял, защото вече знае и да губи.
Коментари Харесай

Благоевградчанката Алекс Богданска: Не очаквах Дани да поиска развод, бях настроена за второ дете, счупих се, но знам и да губя, залепих се

„ Счупеният човек е най-цял, тъй като към този момент знае и да губи. Добавих още едно качество. Знам и да изгубвам. Залепих се май. То проличава там, където е пукнато, но се закрепих ”. Това съобщи Александра Богданска пред Нова тв в първия си прям диалог след развода с някогашния си мъж Даниел Петканов.

„ Не мога да неистина и по тази причина не го върша. Образът, който хората познават, е почтен, откровен. Излъгах може би благородно, когато обявявахме развода. Иначе щяхме да събудим доста мнения, които щяха да се отразят по-късно и на детето ни. Тогава казахме: „ Решихме да се разделим ”.

От думите й стана ясно, че в действителност обаче решението е било на тогавашния й брачен партньор Даниел Петканов. „ Грешки нямам. Когато ми се случи нещо доста кофти, си споделям: „ Това беше, аз завърших, няма да мога да се изправя този път “. Когато мине, си споделям: „ Това е било такава опция “, да бръкна още по-надълбоко в душата си, да се срещна още по-близко със себе си ”, показа Богданска.

„ Аз съм си мислила, че действам като добър човек в някои обстановки по отношение на хора, които съм обичала. Но ето, имам предвид Даниел в тази ситуация. А той е тотално друг човек. Ако мен ме стимулира някой да ме смачка, някой да ме натисне. Аз като съм му казвала: „ Давай бе, давай, ще се оправиш, можеш още “, той още повече се е затварял в себе си. Трябвало е противоположното – „ Страхотен си “. Обаче просто не съм тази жена, че да се изкривя по този начин – като неистина, това съм смятала в този миг. И това го научих по неприятния метод, като се разведох към този момент ”, уточни моделката.

„ Амбициозната жена може ли редом с триумфа си да развие устойчиво семейство и да го поддържа? Дали аз мога в миналото да донеса фамилен уют? Нямам към момента отговор на този въпрос и мисля, че в близко бъдеще ще имам. Малко ме побиват тръпки и ме плаши, само че в случай че това е моята роля в този земен живот, да науча тези си уроци, за какво би трябвало да се боря против природата? Ето това е срещата със себе си “, сподели още Богданска.

„ Близо три години изпитвах цялостно благополучие, когато имах семейство, човек до себе си и сполучлива кариера. Сега се изучавам по какъв начин да се усещам щастлива майка. През всички страсти минах, разпознах ги, претърпях ги, одобрих ги. Сега съм авантюристичен настроена, с неотслабващ дух. Аз съм госпожица Амбиция, имам доста хрумвания ”, сподели моделката.

„ Аз не чаках Даниел да изиска бракоразвод. Бях настроена към това да работим за второ дете. И през ноември един ден той ми сподели: „ Не, аз не мога… “. Оттам последва болката, обидата. А всичко мина, когато още веднъж се върнахме към естествен метод на връзка. Зряло да приказваме какво е довело до тази обстановка. Аз не мога да го направя към този момент по-добър мъж, в случай че го карам да стои до мен, по тази причина го пущам на независимост. Даниел е любовта на живота ми. И ще продължа да го обичам, само че по по-различен метод. Защото, пробвайки се да го намразя, какво върша? Защото 50% от него е Даниел ”, изясни още тя.

„ И двамата с Даниел сме доста прочувствени. Има хора, които са основани за дълги маратони, и такива за спринтове. Е, ние бяхме на спринта естество и интензитет. Изпитахме всичко. Той е индивидът, който най-вече ме нарани, и индивидът, който ми сподели най-голямата обич. Изведнъж просто към този момент нямахме мощ да тичаме и се разделихме ”, показа Богданска.

„ Аз потънах. При мен щастието обича тон и светлина, прожектори, само че си пострадвам безшумно. Затварям се, разлагам се, троша се на парчета… Идват околните ми, другари, посъбират ме. И се изправям, и тогава към този момент гордо приказвам за това през какво съм предходна, тъй като това е опитът, който мога да споделя с хората ”, изясни тя.

Моделката уточни още, че най-трудно й било да замълчи, когато й се желало да приказва при раздялата. Оттогава до момента не може да си върне гласа. „ Все едно Господ сподели: „ Сега като не говореше, когато трябваше, ще мълчиш, когато искаш да приказваш “.

„ Косата ми опада. Не дремя. Имах 2 месеца, в които спях по 3-4 часа на денонощие. Не бях на този свят. Не бях на себе си ”, сподели тя. „ Няма връщане обратно по метода, по който сме били с Даниел. Няма място и за нова обич в живота ми. Малко съм осакатена. Фокусирала съм се с задача за обич. Ако пристигна – живи и здрави, несъмнено ще я позная, а може и да я подмина, само че не го мисля ”, изясни Богданска

По думите й стана ясно, че не би позволила да загърби себе си в името на любовта. „ Аз нямах проблем с него, той имаше с мен. И признахме, че имаме виновност. Трябва да се загърби егото и когато това се случи, идва единствено хубаво. Това ни се случва сега “, сподели още тя.

„ Ходя на психолог. Не се трансформирам. Нямам самочувствие, че съм задоволително от всичко. Аз съм човек с доста ниска самокритика. Нямам самочувствие и това ме прави земна и естествена. Душата ми мисля, че ще се оправи. Има първи проблясъци. Доста пострада ”, заключи моделката.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР