Считано от четвъртък, 24 февруари, започва поетапно облекчаване на противоепидемичните

...
Считано от четвъртък, 24 февруари, започва поетапно облекчаване на противоепидемичните
Коментари Харесай

Нова заповед за зеления сертификат. Какво се променя от четвъртък?

Считано от четвъртък, 24 февруари, стартира поетапно облекчение на противоепидемичните ограничения в страната, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

По преценка на притежателите (управителите/организаторите) на обекти може в да се позволяват гости без условие да дават „ зелен документ “. Изискването за „ зелен документ “ остава наложително за личния състав на всички обекти с публично значение.

Това става допустимо със заповед на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова, издадена през днешния ден.

От същата дата се позволява визитата на до 12 деца в група при осъществяване на присъствени групови занятия за деца в езикови, просветителни центрове, центрове за поддръжка на личностно развиване и други обучителни центрове и школи при носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, постоянно проветряване на всеки час и стерилизация.

В отчета на основния държавен здравен контрольор е препоръчан тристъпков метод за облекчение на противоепидемичните ограничения, съгласно който от 20 март да отпадне условието за „ зелен документ “ в цялата страна при удобна наклонност в развиването на епидемиологичната конюнктура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР