Считано от 26 април 2021 г. Италия въвежда облекчения на

...
Считано от 26 април 2021 г. Италия въвежда облекчения на
Коментари Харесай

МВнР: Италия облекчава мерките срещу коронавируса в страната

Считано от 26 април 2021 година Италия вкарва облекчения на ограниченията против ковид в страната като в това число се позволява свободното придвижване сред районите при избрани условия.
По информация на посолството ни в Рим от 26 април ще бъде допустимо свободното придвижване сред „ жълти “ и „ бели “ райони, а придвижването сред райони с по-висока категория на риск - „ оранжеви “ и „ червени “, е позволено единствено при изискване, че жителят разполага с уверение – така наречен Зелен документ. Документът би трябвало да удостоверява един от следните 3 случая:
- осъществена имунизация с годност 6 месеца от довеждане докрай на цикъла на ваксинация;
- изцеление от КОВИД-19 с годност 6 месеца от момента на излекуване;
- негативен тест за КОВИД-19 - PCR или антигенен, изработен през последните 48 ч.
За годни ще бъдат считани удостоверения, издадени в държава-членка на Европейски Съюз, както и издадените от трети страни документи за имунизация, приета от Европейски Съюз.
Досегашният вечерен час от 22 ч. до 5 ч. сутринта се резервира.
Приетият от държавното управление указ планува в това число обновяване при избрани условия на присъственото образование в учебните заведения до края на образователната година, отваряне на заведенията за хранене навън и при съблюдаване на нужното разстояние за сигурност в „ жълтите “ зони. В същото време изключителното състояние в Италия е продължено до 31 юли 2021 година
При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Рим на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР