Считани за трета ръка хора, членовете на отряда често са

...
Считани за трета ръка хора, членовете на отряда често са
Коментари Харесай

Няма живи, за да разкажат: Русия хвърля като пушечно месо пияни новобранци и тежки престъпници

Считани за трета ръка хора, членовете на отряда постоянно са оставяни да умират на фронта без здравна помощ. От Кремъл отхвърлят да разясняват. Руските държавни медии удостоверяват съществуването на Storm-Z, оповестяват за присъединяване им в тежки борби, за награждаването на някои от членовете на отряда с медали за смелост, само че няма информация за това по какъв начин се образува Storm-Z или какви са загубите, които понася отряда. 

Частите Storm-Z са под директното командване на министерството на защитата, за разклика от наемническата група Вагнер, която беше разпусната след протеста на Евгений Пригожин през юни месец.

Наказателните отряди, всеки от към 100-150 души, нормално са изпращани в най-откритите елементи на фронта и постоянно търпят тежки загуби, споделят осведомени пред " Ройтерс ". Близки на бойците в отряда, както и оживели бойци, описват, че това са били най-кошмарните борби. Един от тях споделя, че едвам 15 души от отряда са били убити или ранени в боевете край Бахмут през юни.

В отряд Storm-Z се изпращат с изключение на хванати пияни или дрогирани редови бойци, по този начин и пандизчии с обещания за опрощение. В редиците има и постоянни бойци, наказвани поради дисциплинарни нарушавания. Според съветското законодателство за военната дисциплинираност боец може да бъде изместен в наказателна част единствено в случай че е наказан от боен съд. Отрядите Storm-Z са потребни за съветското министерство на защитата, тъй като могат да бъдат разгърнати като разходна пехота.

Въпреки че съветското министерство на защитата в никакъв случай не е признавало основаването на единици Storm-Z, първите отчети за тяхното битие се появиха през април, когато Институтът за проучване на войната цитира изминал в общественото пространство съветски боен отчет. Броят на членовете на отряда остава неразбираем. Според оценки на " Ройтерс " обаче евентуално става дума за няколкостотин бойци, които сега се намират на фронта. 

Включването в Storm-Z е примамливо и поради обещанията за висока заплата, която се дава на бойците - 200 хиляди рубли месечно. На процедура обаче бойците са получавали почти половината от тази сума. 

Това не е първият път в историята, когато военнопрестъпници са били вербувани в сходни формирования на фронта. През 1942 година, когато Червената войска се отдръпва от нацисткото нахлуване, руският водач Йосиф Сталин заповядва бойците, които са изпаднали в суматоха или са напуснали постовете си, в " наказателни батальони ", ситуирани в най-опасните елементи на фронта.

Правителството на Украйна сподели, че също освобождава някои пандизчии, в случай че се съгласят да се бият във войната.

 

превод и редакция: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР