Обръщам се както към враговете на Израел, така и към

...
Обръщам се както към враговете на Израел, така и към
Коментари Харесай

Израелският военен министър: Ще постигнем целите си - ще ударим Х...

" Обръщам се както към враговете на Израел, по този начин и към най-хубавите ни другари, и споделям: Държавата Израел не може да бъде покорена ", безапелационен бе Галант на гала в памет на починалите във войните израелци. По-рано американският държавен глава Джо Байдън сигнализира, че американските военни доставки за Израел ще бъдат спрени, в случай че израелските сили нахлуят в град Рафах.   

 

" Ще бъдем мощни, ще реализираме задачите си - ще ударим Хамас, ще ударим " Хизбула " и ще реализираме сигурност ", акцентира израелският министър на защитата.

Галант е считан за един от военновременните израелски министри, които демонстрират най-солидна сензитивност към риска от отчуждаване на Израел от Съединени американски щати. Днешното му изявление натъртва на мащаба на опълчването сред държавното управление на Байдън и кабинета на Бенямин Нетаняху, показва Ройтерс.

 

Нетаняху през днешния ден още веднъж разгласява в обществената мрежа " Екс " фрагмент от речта, която произнесе в навечерието на Деня в памет на жертвите на Холокоста. " Казвам на международните водачи, че никакъв напън, колкото и мощен да е, никое решение на който и да е интернационален конгрес няма да възпре Израел да се отбрани. Ако Израел е заставен да се пази самичък, той ще го направи ", гласи въпросния фрагмент.

По-рано тази седмица израелски танкове завзеха палестинската част на граничния пункт " Рафах " с Египет и сега изследват покрайнините града, отбелязва Ройтерс.

 

Нетаняху не се поддаде на възходящия интернационален напън за преустановяване на огъня, само че към момента не е наредил на войските си да влязат в град Рафах, където съгласно Израел се намират четири батальона на Хамас. Там е подслонено и повече от половината от 2,3-милионното население на палестинския анклав.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР