Подготвяха за това общественото мнение чрез напомпване на войнствените настроения,

...
Подготвяха за това общественото мнение чрез напомпване на войнствените настроения,
Коментари Харесай

Анализаторът Кирил Набутов: Днешна Русия с бързи темпове се връща...

Подготвяха за това публичното мнение посредством напомпване на войнствените настроения, на патриотизма и на “победобесието ”, както се назовава през днешния ден истеричното празнуване на успеха във Великата отечествена война, което беше издигнато в сан на държавна вяра. Строене на големи църкви, георгиевски лентички и всичко останало, което трансформира Девети май от Ден на скръбта в панаир и цирк. Това също е детайл от подготовката на публичното схващане към новия стадий в живота, в който войната и успеха над врага е на първи проект. Кой е врагът? Западът и Украйна като създание на лошотия Запад, изкуствено образувание, което Западът поддържа, с цел да

 

Задачата на Песков е не да споделя истината, а да приказва по този начин, че никой да не разбере какво в действителност става. Той би трябвало да подменя акцентите и да споделя на хората всевъзможни приказки, с цел да не могат да си показват действителната картина на протичащото се, същинските аргументи за уволнението на Шойгу и така нататък Това му е работата. Не би трябвало да се има вяра на нито една дума, изречена от Песков, а в случай че се има вяра - в противоположното на това, което споделя. Така той оментира изказванет на Песков, че днешна Русия е мощна като Съюз на съветските социалистически републики през 80-те години, счита Набутов.

 

 

Процентът от бюджета, който се отделя през днешния ден за война приказва за това, че в Русия има военна стопанска система. Инвестира се главно във война и на това се дължи фантастичният стопански напредък. Това стана през последната година и половина, когато стана ясно, че войната в Украйна няма да бъде приятна разходка. И че със остарели руски танкове и снаряди не може да се стигне до Киев за седмица. Икономиката се преустройва в придвижване, както я е преустройвал Сталин през 1941г., който не е бил квалифициран за войната.

Разбира се, че това е военна стопанска система. Друг е въпросът, че има разлика с 80-те години на ХХв., за които приказва Песков. Разликата е, че в Съветския съюз имаше планова стопанска система. Помните какво означаваше това за елементарния човек. Нищо не можеше да се купи. Огромната страна с най-големите в света селскостопански предприятия внасяше хранителни артикули,, споделя още той.

 

 

Днешната стопанска система е капиталистическа и продължава да работи с помощта на икономистите с демократични възгледи в държавното управление, които са опция на Белоусов. От една страна имаме ръководителя на Централната банка Елвира Набиулина и министъра на финансите Антон Силуанов, от друга - Андрей Белоусов, който е последовател на намесата на страната в стопанската система.

Това доста оказва помощ на Путин, тъй като хората в Русия са релативно спокойни. Ако човек не се интересува от войната, а единствено от всекидневието си, той може да отиде в магазина и да си купи всичко. Дори айфон. Той не се интересува, че това е контрабандна стока. За болшинството руснаци качеството на живот се трансформира несъществено. Да, несъмнено, че всичко нараства, само че пък се компенсира от убеждението, че Русия е велика страна, че руснаците са популярен народ, че се противопоставяме на врага и в името на успеха можем още малко да потърпим.

 

Ако приказваме за морално-нравствен и нравствен хайлайф, към него не може да бъде присъединен никой от Путиновия хайлайф. Това, което ги свързва от години е придвижването по кариерната стълбица и бизнесът. Днес всички те пътуват в един общ трен, който се носи към пропастта. Не могат и да скочат от влака, тъй като той се движи с висока скорост и е рисково. Не всички са във екстаз от това, което става, само че нищо не могат да създадат и ще мълчат до края. Ще показват единодушие и честност към хана. Днешна Русия с бързи темпове се връща към времената на хановете от Златната орда, безапелационен е анализаторът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР