Сборникът Психоанализа в България: тук и сега“ е уникален както

...
Сборникът Психоанализа в България: тук и сега“ е уникален както
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Психоанализа в България: тук и сега“

Сборникът „ Психоанализа в България: тук и в този момент “ е неповторим както със своето наличие, по този начин и във връзка с реализирането си.

Тук се съдържат завладяващи текстове, представящи актуалното положение на психоаналитичната доктрина и процедура.

Авторите са психоаналитици от всички публични сдружения, психоаналитични психотерапевти и университетски откриватели.

Само по себе си това е необичаен образец за колегиален разговор и взаимно схващане, което няма доста аналози по света. Статиите в тази книга са равностойно рецензирани, а това им придава професионална стойност и внася един общ звук в представянето на психоаналитичната обстановка у нас.

„ Навярно самият метод на битие на теоретичните и клинични разсъждения през днешния ден, разтворени в една разширяваща се дискурсивна галактика, не допуска да отбелязваме научните или клинични приноси толкоз изрично, камо ли да ги свързваме по този начин изцяло с имената на обособени фигури – основатели (Фройд, Клайн, Лакан). Аз въпреки всичко ще посоча направления или посоки в психоанализата през днешния ден, които очевидно задвижват промени и оживяват теоретичното и клинично мислене, като в същото време имат важен отзив отвън границите на личната ни дисциплинираност. Идеи и практики, които не престават да поддържат невероятната прелест на психоанализата “, споделя създателят и съставител проф. доктор Орлин Тодоров.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР