Сблъсъци между мигранти и жители на мароканския град Казабланка избухнаха

...
Сблъсъци между мигранти и жители на мароканския град Казабланка избухнаха
Коментари Харесай

В Казабланка избухнаха сблъсъци между мигранти и местни жители

Сблъсъци сред мигранти и поданици на мароканския град Казабланка избухнаха през вчерашния ден вечерта, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Те са почнали в квартала Дерб ел Кебир, покрай автогарата, където във краткотрайни убежища живеят стотици мигранти. В локален парк млади мигранти се скарали с локални младежи и разногласието им се изродил в принуждение. Последвала гонитба из улиците на града, сбивания, опожаряване на автомобилни гуми и на контейнери за боклук. На няколко коли са нанесени вреди. Полицията се намесила, с цел да разтърве двете групи.

"Расисти, расисти! ", скандирали мигрантите, които съумели да се скрият на терен, заварден с железна ограда. "Ние ги одобряваме. Какво повече желаят те? Да не би да желаят жилища? Ние също се борим за живота си всеки ден ", възмущават се по адрес на мигрантите локални поданици, станали очевидци на конфликтите.

Мароко води дейна политика на интеграция на мигрантите. Монархията завършва с интервенция по легализиране на пребиваването на 25 000 души. През 2014 година бяха узаконени документите на 23 000 мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР