Сблъсъци избухнаха в западното предградие на Париж - Нантер -

...
Сблъсъци избухнаха в западното предградие на Париж - Нантер -
Коментари Харесай

Полицай застреля 17-годишно момче край Париж, не се подчинало на негова заповед

Сблъсъци избухнаха в западното предградие на Париж - Нантер - след гибелта на 17-годишен лидер на автомобил, погубен от служител на реда поради отвод да извърши разпореждане, съобщи Франс прес, като посочи, че служителят на реда е арестуван.
Трагедията се разиграла на 27 юни сутринта. Първоначално източници от полицията твърдяха, че автомобил е блъснал двама служители на реда на мотоциклети. Разпространен в обществените мрежи видеозапис, чиято достоверност е била тествана от Агенция Франс Прес, обаче демонстрира по какъв начин единият от служителите на реда се прицелва в водача и след това стреля от упор, когато автомобилът потегля.
Във видеоклипа се чуват думите " ще получиш патрон в главата ", като не излиза наяве кой ги изрича. Автомобилът изминава няколко десетки метра, след което се забива в един дирек.
Жертвата, 17-годишният Наел М., е умрял малко откакто бил улучен в гърдите.
Смъртта на младежа и събитията към нея провокираха отвращение и яд в Нантер - работническото предградие, в което живеел Наел. Привечер през вчерашния ден породи напрежение сред жителите и полицията. Според отчет на полицията към 01:00 ч. тази нощ са били задържани петнадесет души.
Макар префектурата да уверяваше малко преди среднощ, че обстановката е овладяна, напрежението продължи да се разраства и обхвана и квартали в северните парижки покрайнини. Съобщава се за " голям брой произшествия " в градовете Аниер, Коломб, Сюрен, Обервилие, Клиши су Буа и Мант ла Жоли.
Близо до префектурата в Нантер са били употребявани минохвъргачки за фойерверки. В музикално учебно заведение избухна пожар, само че пожарникарите бързо се намесиха.
Огньове бяха запалени около железопътна линия, подпалени бяха няколко коли и контейнери за отпадък, унищожени са автобусни навеси. Някои стачкуващи издигнаха барикади. Полицията на няколко пъти отвърна със сълзотворен газ.
Властите проверяват случилото се.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР