Сблъсъци избухнаха снощи между палестинци и израелската полиция в комплекса

...
Сблъсъци избухнаха снощи между палестинци и израелската полиция в комплекса
Коментари Харесай

Сблъсъци в джамията Ал Акса в Йерусалим, има ранени

Сблъсъци избухнаха нощес сред палестинци и израелската полиция в комплекса на джамията Ал Акса в Йерусалим.

Снощи за повторно израелските органи на реда влязоха в комплекса на мюсюлманския храм и пробваха да изтеглят богомолците, употребявайки зашеметяващи гранати и гумени патрони.

Палестинците замеряха служителите на реда с камъни и използваха пиротехника. Десетки младежи са се пробвали да се барикадират в джамията.

По-малко от 24 часа по-рано израелската полиция щурмува джамията, с цел да изведе от нея 350 пропагандатори. Палестинският Червен кръст съобщи, че при първите за вчерашния ден конфликти са потърпевши 12 палестинци, в това число от гумени патрони и побои.

Израелската полиция заяви, че двама нейни чиновници са били ранени при този случай. Напрежението на Свещения рид в Йерусалим провокира рецензии и угриженост по света.

Съединените щати приканиха всички страни да се въздържат от принуждение, с цел да не предизвикат ескалация. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че е погнусен от фрагментите с израелски служители на реда, които бият хора в джамията, а турският президент Реджеп Ердоган, който се пробва да възвърне връзките с Израел, съобщи, че нахлуването в Ал Акса е алена линия за Турция.

Сблъсъците избухват по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан и в навечерието на еврейския празник Пасха, стигна се и до замяна на огън сред Израел и въоръжени бойци в Газа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР