Сблъсък на футболния терен - ЦСКА Москва - Арсенал в

...
Сблъсък на футболния терен - ЦСКА Москва - Арсенал в
Коментари Харесай

Арсенал и ЦСКА Москва играят в Лондон на фона на дипломатическата криза

Сблъсък на футболния терен - ЦСКА Москва - " Арсенал " в Лондон довечера. Четвъртфиналният мач от шампионата Лига Европа ще се играе на фона на дипломатическата рецесия сред Англия и Русия поради отравянето на двойния сътрудник Сергей Скрипал в Солсбъри. Двубоят през днешния ден ще ви покажем в директно предаване по Българска национална телевизия 1 от 22:00 часа.

Как се държат почитателите на армейците в британската столица и има ли напрежение към стадион " Емиратс " разкава Свобода Маданска.

Извън спортно техническата част на този дуел, най-дискутираната тематика са почитателите и вероятните ексцесии в Лондон. Руското посолство във Англия е предизвестило последователите на ЦСКА да внимават поради " антируските настроения ". Да бъдат бдителни, дискретни, с цел да се избегнат възможни провокации.

Мениджърът на " Арсенал " - Арсен Венгер отхвърля да разяснява създалата се обстановка сред двете страни, сигурен е, че рецесията няма да повлияе върху двата мача.

В същото време Външното министерство на Англия предизвести последователите на " Арсенал " за заплаха от " антибританско въодушевление " в Москва при реванша идната седмица.

През годините крайните ултраси на ЦСКА Москва не един и два пъти са създавали проблеми при своите гостувания в Европа. Най-пресният образец е от преди 20 дни в Лион, когато почитатели на армейците първо нападнаха френски последователи, а по-късно влязоха в ръкопашна битка и с локалната полиция. В резултат пострадаха осем чиновници на реда.

Горещата си кръв московчани са показвали и в Манчестър, Истанбул, Лисабон и Белград. На домашната сцена пък най-свирепи са дербитата със Спартак и Локомотив, както и конфликтите с най-буйните съветски почитатели - тези на Зенит. В Русия обаче изтъпления на агитките се одобряват като част от футболния фолклор.

Това сигурно основава напрежение за уредниците на Световното състезание, на което страната е хазаин от 14 юни до 15 юли. Опасенията са какво ще се случи, когато локалните хулигани се сблъскът с темперамента на последователите от Англия, Германия, Аржентина.
Алексей Сорокин - изп. шеф на Организационния комитет за Световното състезание: Миналата година по време на Купата на конфедерациите нямахме никакви произшествия и недоволства от сигурността. Това ни кара да се надяваме, че по време на Световното състезание също ще бъде умерено. Нашите полицейски сили ще работят в тясно съдействие със свои сътрудници от другите страни участници, с цел да се работи още по-ефективно. Хората желаят да дойдат в Русия и да се насладят на футбол.
В Лондон през днешния ден почитателите на ЦСКА Москва най-вероятно няма да проведат и обичайните си шествия към стадиона, когато техните любимци гостуват. На фона на обтегнатите дипломатически връзки сред Англия и Русия, никой не желае и френски изтъпления. Не инцидентно от съветското посолство в Лондон приканиха последователите на армейците да бъдат бдителни и дискретни. На " Емиретс " те ще бъдат към 500.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР