Сбиене на камбани и минута тишина започна церемонията по отбелязването

...
Сбиене на камбани и минута тишина започна церемонията по отбелязването
Коментари Харесай

Започнаха честванията на 21 години терористичните атаки на 11 септември в САЩ

Сбиене на камбани и минута тишина стартира церемонията по отбелязването на двадесет и първата годишнина от терористичните офанзиви на кота нула в Ню Йорк, където двете кули на Световния търговски център бяха разрушени, откакто в тях се блъснаха похитени самолети на 11 септември 2001 година съобщи Асошиейтед прес.

Роднини на жертвите и публични представители също по този начин се събраха на другите места, на които на 11 септември бяха разрушени похитени самолети, а точно - Пентагона и поле в Пенсилвания.
.
Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис и нейният брачен партньор Дъг Емхоф се причислиха към церемонията пред Националния мемориал за 11 септември в Ню Йорк, само че по традиция на церемонията на кота нула няма да се изричат политически фигури.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън означи 21-вата годишнина от офанзивите на публична гала под непрестанен дъжд в Пентагона, като част от която той постави венец.

Днешната гала се състоя малко повече от година откакто Байдън постави завършек на дългата и скъпоструваща война в Афганистан, която Съединени американски щати и съдружниците им започнаха в отговор на терористичните офанзиви, показва АП. Байдън означи, че даже откакто Съединени американски щати са напуснали Афганистан, неговата администрация продължава да преследва виновните за офанзивите от 11 септември.
.
Миналия месец той разгласи, че при загадка интервенция Съединени американски щати са умъртвили Айман аз Зауахири, водача на " Ал Кайда ", който е оказал помощ за планирането на атентатите.

" Никога няма да забравим, в никакъв случай няма да се предадем ", съобщи Байдън. " Нашата решителност да предотвратим нова офанзива против Съединените щати е безкрайна ", добави той.

Към президента се причислиха членове на фамилиите на починалите, чиновници на службите за бързо реагиране, които са били в Пентагона в деня на нападението, както и управлението на министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Имаме към вас един необикновен, необикновен дълг ", сподели Байдън.
.
Президентът напомни и думите на разтуха, които умрялата предишния четвъртък кралица Елизабет Втора отправила към американския народ скоро след атентатите:

" Скръбта е цената, която плащаме за любовта ". Байдън съобщи, че тези думи остават толкоз прочувствени, колкото и преди 21 години, само че тежестта на загубата също остава огромна. " На този ден цената е толкоз висока ", сподели Байдън.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР