Сбъркана ли е комуникацията между държава и бежанци и защо

...
Сбъркана ли е комуникацията между държава и бежанци и защо
Коментари Харесай

Експерт коментира защо останаха празни автобусите за украинските бежанци

Сбъркана ли е връзката сред страна и бежанци и за какво се стигна до празните рейсове, които трябваше да превозят украинските жители към държавните бази и решението на властта да прекъсне осъществяването на проекта за настаняване на бежанците и да приготви буферните зони в Елхово и Сарафово?

Тези въпроси разясниха в " Денят стартира " специалистът по връзка Даниел Киряков и почетният ръководител на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

Според информационния специалист Даниел Киряков е налице очевиден недостиг на връзка и съдействие сред обособените институции.

" Щом резултатът са празни рейсове на първия ден, значи нещо се е счупило в опитите на страната да изясни тази къса стратегия до 31 май какво следва след нея. Този развой не е просто екселски таблици. Имат задължения страната и локалните управляващи. Има дефицити на връзка и съдействие сред обособените институции. Не може единствено държавната администрация да бъде натоварена, в случай, че има общини по морето, които могат да оказват помощ с тази интеграция ", съобщи той.
Според Киряков в последните дни се следи сгъстяване на тона на държавното управление, което демонстрира, че хората в ръководството са изнервени от по този начин създалата се обстановка.

" В подобен миг думите би трябвало да са доста премерени. Същевременно е необичайно в деня преди да изтече крайният период на тази стратегия да се стига до такива безапелационни оценки и даже закани. И най-неприятното е, че в такова изявление на върховен държавен чиновник се стигна до категоризиране на избрана група хора. Интеграцията тече. С дребни стъпки, само че се пробват организации да провеждат трудови тържища, аз персонално съм взел участие в няколко от тях. Аз персонално видях по какъв начин хора с висше обучение са подготвени да работят като камериерки, рецепционистки и други длъжности, изискващи по-ниско обучение. Няма циврене и мрънкане " - безапелационен е Киряков.
Благой Рагин посочи, че доста хотелиери са в подготвеност да наемат украински жители на работа и прикани и двете страни да мерят деликатно думите си, с цел да не се стига до ненужно напрежение.

" Моите сътрудници - хотелиерите, първи в Европа подадоха ръка на украинските бежанци, само че изискването беше да е за три месеца. Тогава никой не е вярвал, че тази война ще продължи толкоз. Не е отговорна страната и никой не знаеше, че по този начин ще се случи. От хубавото, знаете - никой не желае да бяга. Имаме апетит на работна ръка и можеше освен да им даваме положителни хотели и да се усещат добре, а трябваше да наблегнем върху това. Много са разнородни хората, които идват у нас от Украйна - едните са с висок стандарт, а други - със доста по-нисък, само че би трябвало да си мерим приказките, тъй като всяка непремерена дума може да провокира гърмеж. Има огромен интерес от страна на хотелиери и ресторантьори да наемат украински жители. Следващите дни би трябвало това да се провежда - да останат тези, които желаят и да попълним изчезналите работни места " - съобщи Рагин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР