Създаването на Национална детска болница е мой основен приоритет. С

...
Създаването на Национална детска болница е мой основен приоритет. С
Коментари Харесай

Министър Хинков: Проектът за изграждането на Национална детска болница никога не е бил спиран

„ Създаването на Национална детска болница е мой главен приоритет. С встъпването ми в служба дадох обещание да продължа всички положителни политики въведени от предходното управление. “

Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков , който даде изказване пред медиите след днешното съвещание на Министерския съвет.

Той посочи, че това не значи, че реализирането на планове от подобен мащаб ще бъде осъществено, преди да бъде направена обстойна инспекция и запознаване с детайлите на свършеното досега.

„ Ето за какво желая да е ясно на всички, с цел да няма повече спекулации и внушения по тази тематика – планът за построяването на Национална детска болница в Горна Баня в никакъв случай не е бил спиран. “

Проф. Хинков съобщи, че Министерството на здравеопазването ще направи всичко допустимо българските деца и техните родители да имат една от най-модерните детски лечебни заведения , отговаряща на всички европейски условия и стандарти.

Той уточни, че до този миг е разговарял с изпълнителния шеф на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД инж. Елена Пенева , проф. Иван Литвиненко, ръководител на Българската педиатрична асоциация, представители на Неправителствени организации и специалисти.

По думите му следва основаването на Обществен съвет , с цел да може построяването на детската болница и всички действия свързани с него, да бъдат обсъждани транспарантно и най-важното – обществото и всички заинтригувани страни да са част от този развой.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР