Създаването на Дигитален борд към Столична община обяви днес кметът

...
Създаването на Дигитален борд към Столична община обяви днес кметът
Коментари Харесай

Васил Терзиев създава Дигитален борд към Столична община

Създаването на Дигитален ръб към Столична община разгласи през днешния ден кметът на София Васил Терзиев. Идеята е подкрепена на среща сред екипа му и представители на асоциациите на софтуерния бизнес у нас, споделя Терзиев.

" Дигиталният ръб ще работи интензивно и ще подкрепя Общината в подобряването на изискванията за основаване и развиване на новаторски софтуерен бизнес с висока добавена стойност в София. Участниците в срещата разискаха и по какъв начин столицата може да бъде първи клиент на новаторските софтуерни решения, по какъв начин да се доразвие и надгради концепцията за “пясъчник за нововъведения ".

Представителите на бизнеса - BESCO, БАИТ, Баском, Българска финтех асоциация и АИБЕСТ - са дали концепция за целенасочена осведомителна акция за предоставяните от общината, Столичната организация за привличане на вложения и Софийския гаранционен фонд услуги, които биха били от изгода и интерес на софтуерните компании.

На срещата са обсъждани и механизми за привличане и задържане на фрагменти, както и подобряването на изискванията в учебните заведения.

Представителите на бизнеса дадоха съвет да се направи целенасочена осведомителна акция за предоставяните услуги на Столична община, Столична организация за привличане на вложения, Софийски гаранционен фонд, които биха били от изгода и интерес на софтуерните компании. Обсъдиха се и механизми за привличане и задържане на фрагменти, както и възстановяване на изискванията в учебните заведения.

" И аз, и екипът ми сме уверени, че в случай че работим дружно, всяка една от тези хрумвания ще проработи действително за София ", прибавя кметът.

В новия бюджет на Столична община, препоръчан от Терзиев, са планувани 500 000 лв. за стимулиране на " новаторски софтуерни компании ".

Не всички в дребния парламент са очаровани от концепцията, обаче - съгласно общинарите на ГЕРБ, това звучи като финансиране на частни компании с общински средства.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР