Създаване на условия за работа на бежанците в Русе беше

...
Създаване на условия за работа на бежанците в Русе беше
Коментари Харесай

Осигуряване на възможности за дългосрочна заетост на украинците в Русе и областта бяха обсъдени днес

Създаване на условия за работа на бежанците в Русе беше съществена тематика на диалог в провелата се през днешния ден среща сред ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и представителите на браншовите организации в града.

На срещата участваха Милка Трифонова – ръководител на КРИБ в Област Русе, Миглена Христова – районен представител за Русе на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/, Милен Добрев – изпълнителен шеф на Русенска търговско-индустриална камара и Красимир Иванчев – ръководител на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе.

Идеята е да бъдат разпространявани опциите, които могат да бъдат предоставени на бягащите от войната, както и вероятността за дълготрайна претовареност на територията на крайдунавския град.

Сред главните преимущества, свързващи България и Украйна, са близостта по език, просвета и вяра.

Пред украинските жители ще бъдат посочени опциите за работа, като най-голяма потребност от работна ръка има в сферите на леката и тежката индустрия, хотелиерството и ресторантьорството, строителството, IT бранша, селското стопанство, отглеждането на животни, дърводелството, логистиката.

Социалните условия, опазването на здравето, образованието за децата, които идват у нас, остават ангажимент на българската страна, само че организациите в Русе ще вложат старания и в тази посока, с цел да бъде консолидираното на украинците у нас допустимо.

Приоритет ще бъде да се дава точна информация къде бежанците могат да получат условия за работа и живот в Русе, а и да почувстват сигурността, която е от извънредно значение в настоящия миг.

Осигуряването на спомагателна работна ръка в Русе ще помогне и за развиването на града. По публични данни към 13% от Брутният вътрешен продукт се осъществя с помощта на туристическия бранш. Икономиката в страната е извънредно подвластна от туризма, а за десетки хиляди фамилии и дребни обитаеми места това е и единственото прехранване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР