Създаване на търговско предприятие, в което, по съгласие на общините,

...
Създаване на търговско предприятие, в което, по съгласие на общините,
Коментари Харесай

Прехвърлят язовирите в ново търговско предприятие


Създаване на комерсиално дружество, в което, по единодушие на общините, ще бъдат трансферирани язовирите, които те не могат да ръководят и стопанисат, планува държавното управление. Целта е това дружество да дава отговор за осъществяването на ремонтите и поддръжката на язовирите. Това разгласи пред публицисти в Министерски съвет икономическият министър Емил Караниколов. Според него по този метод няма да се стига до миг, в който да липсват финансови средства за поддръжка на язовирите.

Има и предложение да се сътвори фонд, който да генерира средства освен от бюджета, само че и от стопанската активност на всички язовири. От този фонд ще се набират средства за осъществяване на ремонтите, осведоми още икономическият министър, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ще има комерсиално дружество, което ще е притежател на язовирите, които общините не могат да поддържат, и то ще дава отговор за тяхната поддръжка. Парите ще бъдат от държавния бюджет и от този фонд, за който към този момент споделих ", посочи Емил Караниколов. Той изясни, че до другата сряда изменението на закона би трябвало да е готово и да бъде импортирано в Народното събрание.

Министърът на стопанската система уточни още, че по време на днешното държавно съвещание са били импортирани оферти за промени в Закона за водите. Чрез тези промени язовирите в България ще бъдат категоризирани на огромен и дребен, както и какви са техните условия за употреба. Освен това ще се задължават притежателите и операторите да вършат спешни проекти.

По мотив случая в цех " Арсенал " в Казанлък министър Караниколов сподели, че там е зародила индустриална повреда, само че това е напълно частно сдружение.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР