Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с

...
Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с
Коментари Харесай

Създават първото в България иновативно училище от ново поколение

" Създаваме първото в България новаторско учебно заведение от ново потомство с фокус върху естествените науки, цифровите технологии, инженерното мислене и математика (STEM) в постройката на детски център " Музейко ". С нашите сътрудници от фондация " Америка за България " и Химико-технологичният и металургичен университет (ХТМУ) осигуряваме постройките и нужните вложения.

 

 С решението да развием работата на " Музейко " с новаторско учебно заведение си слагаме за цел да мотивираме повече деца да учат природо-математически науки и технологии в съвременна просветителна среда.

 

 Фондация " Америка за България " ни дава детския център " Музейко ", а ХТМУ спомагателна постройка, с цел да осигурим учебното заведение, дружно с център за образование на учители.

 

 Сред привършване на образователните часове и в почивните дни " Музейко " ще продължава да действа като интерактивен детски теоретичен център.

 

 От своя страна общината ще даде два спортни парцела на Министерство на образованието, които ще се употребяват от ХТМУ за тяхната спортна база.

 

С мой отчет този план и съглашението сред трите институции ще бъдат разисквани и гласувани от Столичния общински съвет.  

 

 Благодаря за екипната работа на Нанси Шилър, президент на фондация " Америка за България ", на проф. доктор инж. Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ и на министъра на образованието проф. Денков, който взе участие в конструирането на плана ", заяви кметът Йорданка Фандъкова.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР